1200 bezoekers op Open Monumentendag

Joop
By Joop september 13, 2018 10:16

1200 bezoekers op Open Monumentendag

ALTENA – Op de Open Monumentendagen op 8 en 9 september hebben zo’n 1200 mensen een bezoek gebracht aan een monument. Ook werden voorafgaand aan het Monumentenweekend al bezoekers geteld. Zo bezochten zo’n 300 leerlingen de Monumenten Klassendag op donderdag 6 en vrijdag 7 september in Fort Giessen of de vesting Woerkum.

Door: Hannie Visser-Kieboom

Kasteel Dussen trok zondag 9 september zo’n 350 bezoekers. Velen van hen bezochten ook de expositie Van Emmikhoven tot Altena die speciaal is samengesteld in aanloop naar de nieuwe gemeente Altena. In de expositie wordt de historie van de veertien gemeenten die de regio ooit telde uit de doeken gedaan. De expositie werd woensdag 5 september geopend met het leggen van de Altena puzzel door de bestuurders, bij de opening waren zo’n 75 bezoekers aanwezig.

Fort Giessen mocht zaterdag 8 september ruim 200 bezoekers verwelkomen, zij kregen een rondleiding op het Fort en konden het kanon uit de Eerste Wereldoorlog bekijken en een bezoek brengen aan het educatiepark met loopgraaf. Het koetshuis in Andel werd bezocht door zo’n zestig mensen.

Ook de Zandwijkse en Uitwijkse molens kregen bezoek van zo’n 75 mensen; op korenmolen de Hoop in Veen werd een bakwedstrijd gehouden; zeven deelnemers hadden een taart gebakken. Bakker Gerard Hardeman mocht als jury de winnaars aanwijzen. Petra Bouman uit Wijk en Aalburg en Lenka Krahwlova uit Putten behaalden beiden een eerste prijs.

De RK in de vesting Woerkum werd door zo’n 120 mensen bezocht. Het bierfestival dat zondag in de vesting werd gehouden telde 400 bezoekers. Van hen woonden ca. 25 mensen de lezingen over het Woerkums bier bij.

De jaarlijkse organisatie van Open Monumentendag is in handen van Erfgoed Altena.

Dit bercht is 425 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 13, 2018 10:16

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg