14 – 29 oktober: Herfstvakantie op Slot Loevestein

Joop
Door Joop oktober 11, 2017 23:14

14 – 29 oktober: Herfstvakantie op Slot Loevestein

Poederoijen, 11 oktober – Slot Loevestein is 656 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In de herfstvakantie wordt de kist vol verhalen geopend voor zo’n mooi geschiedenisverhaal; het thema deze herfst is ‘RIDDERS’. Aan de hand van voorwerpen uit de kist, vertellen de kasteelgidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. Beleef geschiedenis in het echt op Slot Loevestein en kom te weten hoe ridders, gevangen en soldaten vroeger leefden.

Wat is er wanneer te doen:

Kist vol verhalen – dagelijks
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Dat verhaal vertellen we vaak en graag. Maar Loevestein is nog veel meer! In de herfstvakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Deze vakantie staan de ridders centraal. Hoe wordt je ridder? Wat moest je doen? Hoe vaak moest je trainen? Stel al je vragen aan de kasteelgidsen. Kom je kijken en luisteren? Slot Loevestein is in de herfstvakantie (14-29 oktober) elke dag geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Workshop Ridderschild Schilderen
Op woensdag 18 en 25 oktober kun je meedoen met de workshop ‘Ridderschild schilderen’. Maak je een echt familiewapen? Schilder je het schild in de kleuren van je favoriete voetbalclub of heb je een andere creatieve invulling?

Data: 18 en 25 oktober. Tijd: 13.00, 14.00 en 15.00 uur. De kosten voor de workshops zijn € 5,- per deelnemer.
Reserveren is niet nodig, aanmelden bij de kassa als je je toegangskaartje koopt.

Struintochten door Munnikenland
Op woensdag 18 en vrijdag 20 oktober kun je met de gids van Staatsbosbeheer mee dwalen door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Ga mee op zoek naar de rode geuzen en konikpaarden die leven in dit mooie gebied!
Data: 18 en 20 oktober. Tijd: 14.00 uur, duur 2 uur. Prijs volwassenen: € 5

Prijs kind t/m 12 jaar: € 3

Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Reserveren is niet nodig, melden bij de kassa van Slot Loevestein.

Nacht van de nacht
‘s Nachts slapen mensen en dieren toch, waarom is er dan zoveel onnodig en onnatuurlijk licht? Staatsbosbeheer en Gemeente Zaltbommel  organiseren een nachtelijke struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. Na afloop is er warme chocomel en kasteelkoek voor de deelnemers.

Datum: 28 oktober. Tijd: 19.00 uur, duur 2 uur. Prijs: Gratis

Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
De struintocht start vanuit de vesting van Slot Loevestein. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar deze startlocatie, dus houd daar rekening mee.

Riddertoernooi
Het hoogtepunt van de herfstvakantie is het Riddertoernooi op 21 en 22 oktober! De ridders zitten klaar op hun paard, en gaan met elkaar de strijd aan. Het publiek heeft zich om het toernooiveld verzameld om hun favoriete ridder aan te moedigen. Wie steekt de ander met zijn lans, zodat de lans breekt? In de spannende finale kan iedereen zien welke ridder de hand van de jonkvrouw wint. Kijk mee naar de voorbereidingen, demonstraties of doe zelf mee in een workshop. Ook is er een kampement en kun je zien hoe men vroeger in de middeleeuwen leefden.

Data: 21 en 22 oktober. Tijd 11.00 – 17.00. Reguliere toegangsprijs, museumjaarkaart is geldig.

Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie en online tickets!

Dit bercht is 617 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop oktober 11, 2017 23:14

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg