15-jarig supertalent Stan Schipperen wint stratenloop Genderen

Joop
Door Joop augustus 24, 2017 11:48

15-jarig supertalent Stan Schipperen wint stratenloop Genderen

GENDEREN – De 16-jarige Stan Schipperen uit Dussen trad woensdagavond door het winnen van de stratenloop van Genderen in de voetsporen van zijn vader en moeder Jacco on Inge schipperen die in de jaren ’90 deze wedstrijd ook nogal eens op hun naam wisten te schrijven. Hij is daarmee de jongste deelnemer ooit die een wedstrijd van het oudste stratenloopcircuit op zijn naam wist te schrijven.

De organisatie in Genderen wreef zich bij voorbaat al in de handen, want nog nooit eerder kregen ze zoveel lopers aan de start. Stan Schipperen die dit jaar al verbazingwekkende zowel nationaal als internationaal op de baan had geboekt, liet meteen vanaf de start al zien dat hij niet voor minder dan de overwinning naar Genderen was gekomen. Daarvoor diende hij wel af te rekenen met Lauran Beijens en Marcel Laros die meteen zijn voetsporen zochten. Daarachter een groepje met Paul Visser, Marco Keijsers en de broertje Carliho en Jarreau Suijkerbuijk.
Laros was de eerste die het hoge tempo van de twee andere koplopers niet meer kon volgen, en met nog drie kilometer te gaan leek het er heel even op dat Stan Schipperen zijn eerste stratenloopzege nog even zou moeten uitstellen. Lauren Beijens versnelde en nam vervolgens een meter of tien voorsprong op zijn belager. Die liet het gaatje niet groter worden, bleef een poosje op het vinkentouw hangen om vervolgens op zijn beurt een versnelling te plaatsen. Hij achterhaalde Beijens om er vervolgens meteen overheen te gaan. Dat was voor Tilburger Beijens teveel, Schipperen liep zienderogen weg van zijn opponent. De laatste driehonderd meter waren nog even zwaar voor supertalent Schipperen vanwege steken in zijn zij, maar de voorsprong was groot genoeg om onder luid applaus van het massaal opgekomen publiek de eindstreep als eerste te passeren.

Beijens passeerde de streep als tweede en Marcel Laros werd derde voor Marco Keijsers die vierde werd. Bij de vrouwen waar ook al een sterk veld aan de start stond zegevierde Ciska Hensen, voor Sandra Laros en Iris van Dalen uit Zaltbommel. Vreugde was er ook bij de organisatie van het stratenloop circuit, na de mooie opening in Brakel en een recordaantal deelnemers in Werkendam, verbeterde ook Genderen met meer dan 200 deelnemers beste resultaat tot nu toe. Twee jaar geleden leek het circuit nog ten dode opgeschreven, maar de cijfers van dit jaar laten zien dat de inspanningen om nieuw leven in te blazen niet voor niets zijn geweest. De volgende wedstrijd is op 7 september in Giessen waar altijd spektakel valt te beleven.

De stratenloop voor volwassenen werd voorafgegaan door wedstrijden voor de jeugd onderverdeeld in 4 groepen. Jeugd t/m 7 jaar, 8 en 9 jaar, 10 en 11 jaar, 12 t/m 15 jaar. Van beide onderdelen kunt u de video’s hieronder bekijken.

Een fotoreportage van alle wedstrijden volgt later vandaag.


 

Volwassenen

De foto’s van de jeugd kunt u bekijken/bestellen via: http://www.oypo.nl/1AA0DD7932E2A8C8

 

Dit bercht is 1396 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop augustus 24, 2017 11:48

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg