4e editie Biesbosch Challenge op 8 en 9 september

Joop
By Joop juli 10, 2018 11:05

4e editie Biesbosch Challenge op 8 en 9 september

Voor je het weet is het zo ver, de dag dat onze challengers de uitdaging aan gaan. Wij zijn druk in de voorbereiding, een mooi parcours is weer uitgezet en de aanmeldingen lopen weer binnen. We ontdekken dit jaar een nieuw stuk van de Brabantse Biesbosch en het natuurgebied tussen Hank, Werkendam en Woudrichem. En we gaan een nieuw element toevoegen aan de adventure race, wat het is gaan we nog niet prijs geven, maar het is nog niet eerder een onderdeel geweest bij de races.

Foto: Biesbosch Challenge

Wat is de Biesbosch Challenge?

Tijdens de races moeten teams van 2 personen non stop een traject op eigen kracht afleggen, waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een kaart met daarop ingetekend de punten waar men langs moet. De teams moeten middels navigatie zoveel mogelijk checkpoints (cp’s) en verplichte punten verzamelen. Het team met de meeste cp’s en de snelste tijd wint de wedstrijd. Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen. De routekeuze van de deelnemers is overwegend vrij. Het kaartlezen is dan ook een belangrijk onderdeel omdat het een grote invloed heeft op de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om het parcours af te leggen. Onderdelen in het parcours zijn: lopen, fietsen, steppen en kanoën. Ook dit jaar starten en finishen we vanuit recreatiepark “de Kurenpolder” in Hank.

De Biesbosch Challenge is onderdeel is van de DARS competitie. Deze landelijke competitie waaraan deelnemers meerdere adventure races volgen, daar punten mee verzamelen en meedingen naar de Nederlandse titelzegen. 

Nieuw dit jaar is het Ouder-Kind Parcours

Op Sporten is gezond en dit willen we ook als Team Biesbosch Challenge extra promoten. Daarom organiseren we naast de challenge op 9 september 2018 ook een ouder & kind challenge op zaterdag 8 september.

Kinderen tussen de 8 en 15 kunnen deelnemen, samen met een ouder. De challenge duurt zo’n 2 tot 4 uur.

De categorieën voor de challenge op 9 september
De challenger 
Voor de sporter die een uitdaging wel ziet zitten. Het parcours is tussen 75 km en 124 km, duur 6-8 uur.

De Rekruut
Voor de beginner die wilt proeven wat een adventure race inhoud. In ongeveer 3 tot 4 uur leg je een parcours af van 45 km. Dit lijkt veel maar er zitten veel interval momenten tussen en er zijn geen extreme voorbereidingen benodigd. Durf jij deze uitdaging aan?
Parcours 45 km, duur 3-4 uur

Meer informatie?

info@biesboschchallenge.nl

www.biesboschchallange.nl

www.facebook.com/biesboschchallenge

 

 

 

Dit bercht is 794 keer gelezen

Share
Joop
By Joop juli 10, 2018 11:05

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg