Na 72 jaar getrouwd te zijn scheiden nu hun wegen?

Joop
By Joop januari 7, 2018 22:23

Na 72 jaar getrouwd te zijn scheiden nu hun wegen?

GENDEREN – Ze zijn afgelopen jaar 72 jaar getrouwd en woonden nog gelukkig redelijk gezond bij elkaar in het Woonzorgcomplex “De Ruiterhof” in Genderen en deden nog zo goed als het kon zelf de belangrijkste dingen samen.

Maar een aantal maanden geleden begon de leeftijd (beiden 94 jaar) toch zijn tol te eisen. Jo, de partner van Hennie begon slecht ter been te worden en moet een aantal keer per dag geholpen worden door de wijkverpleging, maar ook ’s nachts moet er door de wijkverpleging en kinderen een aantal malen per nacht worden bijgesprongen. Na een aantal keren te zijn gevallen met de nodige complicaties zat er niets ander op om Jo voor een tijdje onder te brengen in Wijkestein, het verzorgingstehuis in het nabijgelegen Wijkestein.  Maar dat kan maar tijdelijk voor maximaal 6 weken.

Ondertussen is Hennie, de vrouw van Jo, met dezelfde gang achteruit gegaan en heeft al meerdere keren op de grond gelegen , waarna hulp moet worden gebeld omdat ze niet zelfstandig meer omhoog kan komen. Alleen al voor het natje en droogje zorgen is bijna geen doen meer en inmiddels moet ook de wijkverpleging worden ingeschakeld die meerdere keren per dag moet komen voor de verzorging.

Het grote probleem is dat het echtpaar verplicht gescheiden moet leven en dat Hennie iedere dag met veel moeite in de auto geholpen moet worden door de kinderen om Jo te kunnen bezoeken in het tijdelijk adres in Wijk en Aalburg.

Maar hoe moet het nu verder met deze mensen? Geschieden leven is heel, heel moeilijk voor deze mensen, maar ook als Jo een beetje zou zijn opgeknapt, als dat misschien gaat gebeuren, dan wordt het zeker niet meer als voorheen. Ze zijn oud en zouden het liefst naar een verzorgingstehuis gaan waar dag en nacht verzorging voorhanden is.

Maar ja, dan komen  de regeltjes van onze regering om de hoek kijken, die de laatste jaren steeds maar strenger zijn geworden en waar de kans op samenwonen na 72 jaar alleen maar kleiner zijn geworden.

Het echtpaar hoopt dat ze een urgentieverklaring kunnen krijgen om nog een poosje samen mogen wonen. Maar zoals iedereen wel weet gaat zoiets lang duren en daardoor wordt het voor het echtpaar alleen maar moeilijker.

Moeten zulke mensen nu echt na 72 getrouwd te zijn apart gaan wonen? Dat zou een ramp betekenen!

Mensen die mee hebben geholpen om Nederland op te bouwen na de tweede wereldoorlog, verdienen toch iets meer!

Share
Joop
By Joop januari 7, 2018 22:23

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad