Aanvaring tussen drie schepen op de Waal bij Brakel

Joop
By Joop december 25, 2018 21:33

Aanvaring tussen drie schepen op de Waal bij Brakel

BRAKEL – Op de Waal bij Brakel zijn vanavond ter hoogte van de veerdienst drie schepen met elkaar in aanraking gekomen. Een duwboot (de Veerhaven 8) kwam in aanvaring met een ander schip waardoor de vier duwbaken losraakten van de duwboot. Vervolgens kwam er een tanker met gevaarlijke stoffen aan boord in aanraking met een van de losgeslagen duwbakken.

De tanker is vervolgens aan de kant van Herwijnen voor anker gegaan. Er zijn geen gevaarlijke stoffen ontsnapt, het is echter niet duidelijk of deze tanker schade heeft opgelopen. Het schip dat in aanraking kwam met de duwboot maakte wel water, maar gevaar voor zinken is er volgens een woordvoerder van de brandweer niet. De brandweer uit Brakel moest ongeveer een uur wachten op een blusboot uit Tiel die vervolgens enkele brandweermannen aan boord nam om de schepen te inspecteren. Rijkswaterschap gaat onderzoeken hoe de aanvaring is ontstaan.

Vanwege de Kerstdagen was er weinig vrachtverkeer op de Waal, de veerdienst tussen Brakel en Herwijnen was wel uit de vaart genomen.

Dit bercht is 755 keer gelezen

Share
Joop
By Joop december 25, 2018 21:33

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg