Acht medailles voor Biesboschzwemmers

Joop
By Joop december 11, 2018 12:17

Acht medailles voor Biesboschzwemmers

Boxtel, 9 december 2018 – Een groep van veertien jonge Biesboschzwemmers heeft in Boxtel deelgenomen aan de tweede wedstrijd van het minioren en junioren circuit van dit seizoen. Voor de minioren is dit een manier om je te plaatsen voor de finale in juni volgend jaar. Hiervoor moeten ze bij de beste achttien in de ranglijst staan. De junioren krijgen zo de kans om hun tijden aan te scherpen. Er werden achttien persoonlijke records gezwommen en acht podiumplaatsen gescoord.

Tess Vonk was met twee gouden medailles goed op dreef. Zowel op de 50m vrije slag als de 200 meter wisselslag was ze deze middag de beste. De tijd op de 200 wisselslag was tevens een verbetering van het clubrecord met ruim vijf seconden. Op de 50 vrije slag en de 50 vlinderslag wist Tess haar persoonlijke records aan te scherpen.

Romée van Rossem en Lars de Kooter moesten beide genoegen nemen dat er een zwemmer sneller was. Romée was op de 50 vlinderslag, 100 school- en wisselslag de één na beste in haar categorie. Op de vlinderslag verpulverde ze haar persoonlijke record met ruim drie seconden. Lars was op de 50 vrije slag en 200 wisselslag de tweede zwemmer in de uitslag. Voor hem waren er geen persoonlijke records, maar zijn tijd op de wisselslag was van een goed niveau.

Jansje de Ridder was de laatste zwemster die een medaille veroverde. Zij deed dit op de 100 vlinderslag die ze voor het eerst zwom. Ze wist binnen de twee minuten te blijven en was heel opgelucht dat het gelukt was. Eerder op de middag had ze op de vrije slag net langzamer dan haar beste tijd gezwommen. In hetzelfde programma lukte het Hannah Vink wel om naar tijd aan te scherpen. Zij was bijna vijftien seconden sneller dan haar beste tijd.

Mirthe Bults, Nicole Bogerd, Floor van Dijk, Lars Branderhorst en Rens Lisman zwommen hetzelfde programma als Romée. Mirthe wist op alle nummer haar tijden aan te scherpen en ook halverwege de schoolslag was ze sneller dan ooit. De grootste verbetering realiseerde zij op de schoolslag met ruim tweeentwintig seconden. Nicole verbeterde zich op de vlinderslag sprint en Floor was op de 100 school- en wisselslag sneller dan ooit. Op de schoolslag haalde ze ruim twintig seconden van haar tijd af. Lars en Rens verbeterden zich op de wisselslag en zwommen de vlinderslag voor het eerst en deden dit goed. Rik Vink zwom de vlinderslag niet, maar op zowel de school- als de wisselslag was hij sneller dan ooit.

Amy de Kooter en Maud Vonk zwommen voor het eerst een afstand langer dan 50 meter en beide lieten zien over talent te beschikken. Ze zwommen de 100 schoolslag en deden dit als jongste deelnemers heel goed. Jette Branderhorst is een jaar ouder dan de Amy en Maud en deed bijna alles goed. De tijd van Jette stond niet in de uitslag omdat ze iets niet volgens de regels had gedaan.

De laatste zwemster was Anne Lisman, zij heeft bijna de hele middag moeten wachten totdat ze mocht zwemmen. Dit is waarschijnlijk niet goed voor haar prestatie geweest, want ze was iets langzamer dan haar inschrijftijd.

Over twee weken zullen deze meiden in Andel weer de strijd met de klok aangaan en proberen goed te zwemmen tijdens de clubkampioenschappen.

 

Share
Joop
By Joop december 11, 2018 12:17

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad