Achtervolging en arrestatie na inbraak in bedrijfspand

Joop
By Joop augustus 25, 2020 16:38

Achtervolging en arrestatie na inbraak in bedrijfspand


Breda, Etten-Leur – De eigenaar van een bedrijfspand aan de Rithsestraat in Breda heeft zondagavond alarm geslagen nadat er bij hem was ingebroken. Kort na de inbraak reed in de directe omgeving een auto weg. Die bestuurder, een 22-jarige man uit Hoogerheide, negeerde vervolgens een stopteken van de politie en botste uiteindelijk op de Hilsebaan in Etten-Leur met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal. Zijn betrokkenheid bij de inbraak wordt onderzocht.

De eigenaar van het bedrijfspand aan de Rithsestraat heeft aangifte gedaan. Hij woont naast zijn bedrijf. Hij kreeg rond 21.50 uur een alarm binnen met betrekking tot de loods. Hij zag op camerabeelden twee personen die met gereedschap in hun handen het maisveld inliepen. Later ontdekte hij dat in twee bedrijfsbussen was ingebroken. Hij waarschuwde direct de politie.

Achtervolging
Terwijl agenten de vluchtroute van de inbrekers met een speurhond afzochten, reed plotseling vanuit een zijpad een auto de weg op. De melder zette direct samen met de politie de achtervolging in. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, dat echter door hem werd genegeerd. Hij reed met hoge snelheid richting Etten-Leur en verloor daardoor in een scherpe bocht de macht over het stuur. Hij crashte op de Hilsebaan tegen een lantaarnpaal.

De bestuurder ging er te voet vandoor maar werd door de agenten achterhaald en aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook is de auto niet verzekerd en is de APK verlopen. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de bedrijfsinbraak.

Bron: Politie
Stockfoto

Share
Joop
By Joop augustus 25, 2020 16:38

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad