Actuele waterstanden rivieren

Joop
By Joop juli 16, 2021 21:20

Actuele waterstanden rivieren


De laatste berichten van Rijkswaterstaat over de waterstanden in Nederland

Rijn en IJssel
Door de neerslag in Duitsland en Zwitserland van de afgelopen periode is de waterstand te Lobith (waar de Rijn Nederland binnenkomt) verhoogd tot boven de 13,00 m +NAP. De komende twee dagen zal de waterstand toenemen. Uiterwaarden en buitendijkse gebieden lopen onder. Daarna is een verdere stijging tot rond 14,45 m +NAP op zaterdag of zondag mogelijk. Dergelijke waterstanden zijn voor de maand juli zeer uitzonderlijk.

Rijkswaterstaat en de waterschappen zijn alert en nemen maatregelen, zoals het openen van de stuwen.

De berichtgeving voor de Rijn is te volgen op: waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/verwachtingen-water/rivieren/rijn/berichtgeving

Kijk voor meer informatie over de waterstanden en de 15-daagse verwachting voor Lobith op Waterberichtgeving.rws.nl

Maas
Door de neerslag in de Ardennen en Noord-Frankrijk is de afvoer van de Maas uitzonderlijk hoog. Donderdagavond om 23:00 uur heeft de Maas bij Sint Pieter zijn piek bereikt met een waterstand van 3260 m3/s (48,10 m+NAP). Dit is de hoogste afvoer sinds het begin van de metingen in 1911. De piek van de hoogwatergolf komt zaterdagmiddag bij Roermond. Maandagochtend verlaat de piek van de golf Limburg.

Rijkswaterstaat en de waterschappen zijn alert en nemen maatregelen, zoals het openen van de stuwen en het plaatsen van coupures en mobiele keringen.

De berichtgeving voor de Maas is te volgen op: waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/verwachtingen-water/rivieren/maas/berichtgeving

  • Afbeelding en teksten: Rijkswaterstaat
Hoogwaterbericht H08 Maas Rood – 2021-07-16 2000
Share
Joop
By Joop juli 16, 2021 21:20

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
het weer

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad

Het weer in Altena

Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad