Over het algemeen rustige jaarwisseling

Joop
By Joop januari 1, 2018 12:18

Over het algemeen rustige jaarwisseling

REGIO – Met uitzondering van Veen is de jaarwisseling in de regio relatief rustig verlopen. In Veen gingen afgelopen nacht zeker vier auto’s in Vlammen op, en op tal van andere plaatsen in het dorp werden vuurtjes gestookt. Hoewel de Mobile Eenheid nadrukkelijk aanwezig was, kwam het niet tot een confrontatie. Op de foto, zeker 10 autowrakken die de afgelopen week in vlammen opgingen.

Even verderop in Wijk en Aalburg brandde op de hoek van de Bergstraat en de Veldstraat een caravan gevuld met autobanden volledig af. In de Anjelierstraat werd een bushokje verniel. Verder waren er in het Land van Heusden en Altena wel de nodige kleine brandjes, maar dit zorgde niet voor problemen.

De brandweer van Brakel heeft misschien wel de drukste dag van hun bestaan gehad. In de aanloop naar nieuwjaarsnacht, in de nacht zelf en tot in de vroege morgen kwamen er circa 21 meldingen van buitenbrandjes binnen. Verder waren er de nodige vreugdevuren in Aalst, Poederoijen, Gameren en Nederhemert. In totaal kwamen er in de Bommelerwaard 44 meldingen binnen, minder dan vorig jaar.

Na het succes van vorig jaar heeft de gemeente Zaltbommel dit jaar weer het extra vuurwerkmeldpunt geopend. Dit meldpunt was bereikbaar van 28 december 09:00 tot en met 31 december 18:00. In totaal 47 inwoners uit alle kernen van de gemeente Zaltbommel maakten gebruik van deze meldlijn. Door deze lijn kon er snel geschakeld worden met de Boa’s en politie. In veel gevallen zijn de melders teruggebeld met een terugkoppeling wat met hun melding is gedaan. Ook dit jaar hebben bewoners het meldpunt prettig ervaren.

In Waardenburg waar het de voorgaande jaren altijd onrustig was, bleef het dit jaar opvallend rustig, de Mobile Eenheid hield daar ook een oogje in het zeil, maar hoefde ook niet op te treden. Een stukje verderop in Meteren was een flinke brand in een schoolgebouw. Het vermoeden is dat deze is aangestoken.

Tekst en foto: Hans Verbeek

Share
Joop
By Joop januari 1, 2018 12:18

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad