Alleen maar blije gezichten bij de Vestingstad Run

Joop
By Joop november 3, 2018 22:18

Alleen maar blije gezichten bij de Vestingstad Run

WOUDRICHEM – De organisatie van de Vestingstad Run, traditioneel de afsluitende wegwedstrijd in de regio had alle reden om zaterdag met een tevreden gevoel terug te kijken naar hun wedstrijd. De perfecte weersomstandigheden voor een wedstrijd over een halve marathon was daar medeverantwoordelijk voor. Maar als je daar het recordaantal deelnemers van circa 370 en een perfect georganiseerde wedstrijd bij optelt heb je ook alle recht om meer dan tevreden te zijn.

Op het moment dat een lang lint van hardlopers richting de dijk tussen Woudrichem en Rijswijk opging zag je meteen al dat een drietal deelnemers een gaatje sloeg naar een grote groep van achtervolgers. De lopers die zich vooraan melden waren Marcel Laros, jaren terug een van Nederlands beste steeple lopers, Nemi Rozenmond uit Genderen en Jeroen van Damme die in een ver verleden Nederlands kampioen was op deze afstand. Het zag er even naar uit dat het een mooie duel zou gaan worden, maar op het moment dat de deelnemers linksaf sloegen koos Nemi Rozenmond rechtdoor te gaan, hij was gekomen voor de 6 kilometer loop. Marcel Laros kwam daardoor alleen aan de leiding, maar op de fietsdijk zag je Jeroen van Damme meter voor meter dichterbij komen, en op de Sluisdijk bij Andel wist hij Laros te achterhalen. Maar op dat moment sloeg ook het noodlot toe, Van Damme kreeg krampen in zijn benen, die vervolgens helemaal verstijfden. Een bekend verschijnsel bij deze atleet, die soms een hele reeks wedstrijden zonder problemen kan lopen, en vervolgens slaat het bekende ongemak weer toen, het betekende ook nu einde wedstrijd voor hem.

Sportiviteitsprijs
Marcel Laros wachtte vervolgens een eenzame wedstrijd richting de finish waarbij ze onder andere door het Almbos moesten. En iedereen weet dat het om deze tijd van het jaar daar glad kan zijn, afgevallen bladderen en vocht zijn daar debet aan. Toch ook nu weer een valpartij in de groep achtervolgers. Een atleet van Dak Drunen ging hard onderuit en de laatste man uit het groepje Johan Rozenmond zag dat gevallen loper best veel pijn had. Rozenmond liet de wedstrijd meteen voor wat het was om zich vervolgens de gevallen atleet bij te staan. Hij verspeelde daarmee een goede klassering, maar kreeg er heel veel waardering voor terug. Hij zou uiteindelijk als vierde in zijn leeftijdscategorie eindigen.

Wethouder
Marcel Laros had van dit alles niets meegekregen hij liep toen al richting Uitwijk. En zijn voorsprong op de rest zou alleen maar groter worden, om vervolgens de finishlijn in Woudrichem te passeren in 1.11.26. Tweede en tevens eerste 35+er werd Johan School van GVAC. De overwinning bij de senioren ging naar Marc Janssen uit Oosterhout met op de tweede plaats Arnoud van Vliet uit Werkendam en Arik Burghout uit Meeuwen op de derde plaats. Eerste bij de vrouwen werd Tinka Vinks uit Breda die in haar elfde halve marathon meteen ook nog een PR liet noteren. Emmy Vink van de Altena Road Runners kwam als tweede vrouw over de streep, maar won wel het circuit van dit jaar. De Woudrichemse wethouder Paula Jorritsman had blijkbaar vrijaf gekregen van haar partij die druk bezig zijn om hun partij te promoten voor de verkiezingen over drie weken. En Jorritsma deed het uitstekend zo goed zelfs dat ze eerste werd bij de vrouwen 45+. Al met al alleen maar tevreden gezichten bij de Runners.

Share
Joop
By Joop november 3, 2018 22:18

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad