Altena College reikt gewonnen prijzen Open Dag uit

Joop
By Joop februari 24, 2019 11:31

Altena College reikt gewonnen prijzen Open Dag uit

SLEEUWIJK – De afgelopen weken zijn er diverse docenten van het Altena College uit Sleeuwijk langsgegaan bij basisscholen in de gemeente Altena en daarbuiten. Zij reikten daar persoonlijk prijzen uit aan de winnaars van diverse quizzen en prijsvragen die er waren tijdens de Open Dag op woensdag 23 januari jl.

Zo werd op de Eben Haëzer in Woudrichem een monopolyspel uitgereikt aan een groep 8-leerling, omdat hij bij het vak (bedrijfs)economie alle vragen over geld en bankbiljetten goed had beantwoord en bijna exact de prijs van de inhoud van een enorme pot snoep raadde. Hij zat er slechts € 0,22 naast!

Bij het vak Nederlands was de uitdaging om dé perfecte telaat-smoes te bedenken. Eén van de winnaars was Roos van de Uylenborch uit Almkerk. Zij schreef ‘Ik volg een cursus om op tijd te komen, maar ik kon de handleiding niet vinden!’ Maartje, van de Rehobothschool in Hardinxveld-Giessendam, dacht ‘dat er tijdverschil zat tussen Brabant en Zuid-Holland’. Als beloning voor deze originele smoezen kregen beiden een doos roomSMOESJES uitgereikt én een tegoedbon om komend schooljaar één keer legaal te laat te komen.

Ook bij Natuur en Wetenschap (NEW) vielen er twee leerlingen in de prijzen. Rens van basisschool Den Biekurf uit Babyloniënbroek, was de snelste met de meester Kees NEW race, namelijk 4,32 km/h en Floris, uit groep 8a van het Baken uit Werkendam, zat het dichtste bij het juiste gewicht van de zeven kuikens. Beiden kregen het boek Ontdek de natuur uitgereikt in hun eigen klas.

En dit waren niet de enige vakken waarbij een mooie prijs te winnen was, ook wiskunde, bewegingsonderwijs, aardrijkskunde hebben de afgelopen weken diverse prijswinnaars blij gemaakt!

Dit bercht is 258 keer gelezen

Share
Joop
By Joop februari 24, 2019 11:31

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg