Altena en projectontwikkelaars geven startsein voor bouw nieuwe woonwijk Achter de Schans in Werkendam

Joop
By Joop juli 4, 2020 08:32

Altena en projectontwikkelaars geven startsein voor bouw nieuwe woonwijk Achter de Schans in Werkendam


WERKENDAM – Op donderdag 2 juli hebben wethouder Hans Tanis namens de gemeente Altena, directeur Clemie van Wanrooij van Wanrooij B.V. en Piet Jansen van Jansen Bouwontwikkeling B.V. een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van de nieuwe woonwijk Achter de Schans in Werkendam. Ook gaven zij een symbolisch startsein door alle drie een kruiwagen zand te storten voor de noodzakelijke voorbelasting van de grond om het gebied straks bouwrijp te maken.

In de nieuwe woonwijk ten zuidoosten van de voetbalvelden van Kozakken Boys worden minimaal 300 woningen gebouwd. De eerste fase in deze groene en duurzame wijk bestaat uit 150 woningen. Dit zijn zowel koop- als sociale huurwoningen. Er worden verschillende type woningen gebouwd. Ook komen er losse bouwkavels beschikbaar om zelf een huis te bouwen.

Planning
Het bestemmingsplan voor de eerste woningen is inmiddels vastgesteld. Naar verwachting worden deze woningen begin 2021 in de verkoop gebracht. Het gehele gebied wordt vanaf deze zomer
voorbelast met zand om de grond uiteindelijk bouwrijp te maken. Het zand moet minimaal een jaar blijven liggen. Het is de planning dat in het eerste kwartaal van 2022 de eerste paal de grond in kan.

Nieuwsbrief
Geïnteresseerden in de woningen en bouwkavels kunnen zich aanmelden voor een nieuwbrief via de website www.achterdeschans.nl.

Op de foto’s: (v.l.n.r.) Directeur Clemie van Wanrooij van Wanrooij B.V., wethouder Hans Tanis namens de gemeente Altena en Piet Jansen van Jansen Bouwontwikkeling B.V. ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst en verrichten de symbolische handeling.

Share
Joop
By Joop juli 4, 2020 08:32

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad