Altena krijgt eigen priklocatie

Joop
By Joop februari 18, 2021 21:06

Altena krijgt eigen priklocatie


Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een voorkeur uitgesproken om ook in Altena een vaccinatielocatie in te richten. De gemeente heeft na het voeren van een aantal verkennende gesprekken samen met de GGD West-Brabant bepaald dat Het Verlaat in Almkerk hiervoor de beste optie is.

Een vaccinatielocatie moet aan veel voorwaarden voldoen. Zo moet de locatie goed bereikbaar zijn, voldoende parkeerplaatsen hebben en uiteraard groot genoeg om als zodanig ingericht te kunnen worden.

Burgemeester Lichtenberg:
“Dit is een uniek kans voor onze inwoners. Het is erg fijn als zij in onze eigen gemeente gevaccineerd kunnen worden en ik ben blij dat ons pleidooi hiervoor bij de Veiligheidsregio is gehonoreerd. Het Verlaat is ook eerder bij vaccinatieprogramma’s van de GGD gebruikt.”

Wethouder Sheikkariem:
“Als wethouder volksgezondheid ben ik erg verheugd met deze optie voor onze inwoners. We zijn hierover ook al enige tijd in gesprek met de huisartsen, ook zij zijn zeer positief over een priklocatie in Altena. Maar het betekent natuurlijk ook dat we met anderen die nu gebruik maken van het Verlaat in gesprek gaan. De mogelijke consequenties voor hen brengen we nu in kaart. Als dat nodig blijkt, zoeken we voor hen een passende oplossing.”

Als de inrichting van deze locatie doorgaat, wordt deze volgens de huidige planning in april geopend. De locatie zal 6 dagen in de week geopend zijn, in ieder geval tot en met september. De mensen op afroep van de GGD de locatie bezoeken. De ruimte kan ook gebruikt worden door de huisartsen. De locaties worden 24/7 beveiligd.

Share
Joop
By Joop februari 18, 2021 21:06

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad