Altena Road Runners richt zijn pijlen op 2e helft 2021

Joop
By Joop januari 27, 2021 12:31

Altena Road Runners richt zijn pijlen op 2e helft 2021


ALTENA – Atletiekvereniging Altena Road Runners heeft goede hoop in de tweede helft van dit jaar weer een aantal wedstrijden te kunnen organiseren. In 2020 kon het oudste Stratenloopcircuit van ons land door de genomen coronamaatregelen voor de eerste keer in de historie niet doorgaan, en ook dit jaar zit het er niet in dat er een stratenloopcircuit gehouden zal worden. De eerste wedstrijd van dit circuit, de Lenteloop in Brakel die in april zou plaatsvinden is al van het programma gehaald, en ook de Ronde van Almkerk komt waarschijnlijk te vroeg om gehouden te mogen worden.

Goede hoop voor 2e helft 2021
Altena Road Runners gaat er wel vanuit dat er na de zomervakantie als de meeste mensen in ons land gevaccineerd zijn er nog een aantal wedstrijden gehouden kunnen worden. Zo staan de Stratenloop van Genderen (25 augustus), de Ronde van Giessen (9 september) en de Vestingstad Run in Woudrichem (6 november) op het programma. Mogelijk dat de Ronde van Almkerk nog met zijn datum gaat schuiven zodat die ook nog in het programma opgenomen zal worden. Vanwege het beperkte programma zullen deze wedstrijden nog niet in het stratenloopcircuit komen. Men gaat er wel vanuit dat er in 2022 weer een volledig stratenloopcircuit mogelijk zal zijn.

Trimlopen
De traditionele winter trimloopserie die elk jaar in het Almbos van Giessen op het programma staat gaat voorlopig ook door. De eerste trimloop staat voor zaterdag 9 oktober op het programma en de twee trimloop voor zaterdag 20 november. Daarna volgen er nog een aantal in het voorjaar van 2022, de datums daarvan worden later bekend gemaakt.

Trainingen
Op dit moment traint alleen de jeugd van Altena Road Runners nog in groepsverband, ze doen dat elke zaterdagmorgen op de korfbalvelden van ACKC in Almkerk. De senioren die er stuk voor stuk naar uitzien om weer aan de gang te gang met de clubtrainingen doen dat nu allemaal nog individueel omdat men niet met meer dan twee mensen samen mag trainen. Zodra het weer is toegestaan om groepstrainingen te gaan volgen zullen die ook hervat worden.

Share
Joop
By Joop januari 27, 2021 12:31

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad