Veel animo bij informatieavond AZC Andel

Joop
By Joop mei 27, 2016 23:35

Veel animo bij informatieavond AZC Andel

AZC-Andel

ANDEL – De gemeente Woudrichem had circa acht mensen uitgenodigd om hun te informeren over eventuele plannen om een AZC te realiseren op de locatie Bronkhorst in Andel, het werden er echter ruim 100. In de loop van de dag was er veel onrust ontstaan op Social Media, omdat hij veel mensen vonden dat de gemeente veel breder had moeten informeren dan een paar omwonenden. Wethouder Paula Jorritsma probeerde wel op een aantal vragen antwoorden te geven, maar veel bewoners vonden desondanks dat de wethouder de meeste moeilijke vragen uit de weg ging.

De gemeente maakte verder bekend dat naast de locatie Bronkhorst nog een aantal locaties in beeld zijn, er liggen misschien ook mogelijkheden op het buitendijks bedrijfsterrein aan de Afgedamde Maas aan de oostzijde van de vesting van Woudrichem, en bij industrieterrein De Rietdijk of toch weer een asielboot.

Er is nog geen beslissing genomen. En ook is nog niet duidelijk welke locatie geschikt zou zijn, daarover is het college in overleg met het COA.

Hoewel de plannen nog helemaal niet vaststaan en er meerdere locaties in de gemeente Woudrichem misschien geschikt zijn, is het college van Woudrichem in gesprek gegaan met direct betrokkenen en met maatschappelijk instellingen zoals bijvoorbeeld scholen en kerken. Ook wil het college eerst praten met bewoners die misschien meer zicht op een locatie hebben dan anderen.

Vandaar dat wethouder Paula Jorritsma vanmiddag spreekt met bewoners van straat Bronkhorst in Andel. Ook burgemeester Noordergraaf is bij het gesprek aanwezig.

Natuurlijk blijft het daar niet bij: half juni komen er informatieavonden voor alle inwoners van met name de kernen Andel en Woudrichem. Daarvoor krijgt elk huishouden een uitnodiging.

De video opname is gemaakt door Joop Lankhaar (Genderendigitaal) en is morgen te zien op AltenaTV, kanaal 40 van Ziggo. AltenaTV wordt mogelijke gemaakt door Joop Lankhaar (Genderendigitaal) en Hans Verbeek (Digitaalburg).

Share
Joop
By Joop mei 27, 2016 23:35

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad