BACH-BIJBEL in te zien in Woudrichem

Joop
By Joop oktober 29, 2018 19:02

BACH-BIJBEL in te zien in Woudrichem

WOUDRICHEM – Zaterdag 24 november komt de zojuist uitgeven Bach-bijbel naar de grote kerk te Woudrichem. Dit gebeurt in een concert met Bach Cantates. De Calov-Bach bijbel is een facsimile-uitgave van de driedelige bijbel die bij Bach zelf op de werktafel heeft gelegen, en waar hij meer dan 500 aantekeningen in de kantlijnen heeft gekrabbeld.

Het programma staat geheel in het teken van het einde van het kerkelijk jaar, rond het thema ‘troost’. Om 19.15 uur start uitgever Dingeman van Wijnen de presentatie van de Calov-Bach bijbel, welke u ook kunt inzien in de pauze. Vervolgens geeft hij een toelichting op het programma, dat bestaat uit de volgende koorwerken van Bach:

BWV 27: Wer weiss, wie nahe mir mein Ende,
BWV 73: Herr, wie du willt,
BWV 125: Mit Fried und Freud,
BWV 95:  Christus der ist mein Leben,
en het motet: ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht.’, BWV 118.

Aanvang concert is 20:00 uur.   Toegang: € 20,- / € 15,- / € 10,-
Reserveren is mogelijk via: www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com

De cantates in dit concert hebben alle te maken met de eindigheid van ons bestaan op deze aarde, maar Bach geeft ons op zijn minst het gevoel dat je daar niet over hoeft te tobben. Solisten zijn sopraan Charlotte Munnik, alt Gabriëlle Nijhuis, tenor Guido Groenland, bariton en leiding Sietse van Wijgerden. Het koor is Cantus, begeleid door het Orion barokorkest: allen gespecialiseerde barokspelers.

Concertmeester is Mariette Holtrop. Aan het kistorgel zit Marcel van de Poel.

 

Share
Joop
By Joop oktober 29, 2018 19:02

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad