Blijvende zorgen beschikbaarheid bluswater en controle brandputten

Joop
By Joop mei 27, 2020 09:21

Blijvende zorgen beschikbaarheid bluswater en controle brandputten


ALTENA – Naar aanleiding van de zeer grote brand in Genderen heeft Arno Bouman (CDA) samen met collega raadslid Pim Bouman (VVD) een aantal vragen gesteld over de beschikbaarheid van voldoende bluswater binnen de gemeente Altena.

“Helaas zijn we genoodzaakt om dit wederom aan te kaarten bij het college”, meldt Arno Bouman. “Vorig jaar heeft mijn fractiegenoot Wendy van Ooijen soortgelijke vragen gesteld n.a.v. een grote brand in Woudrichem”. Daar zijn wel antwoorden op gekomen maar het is voor ons nog steeds onduidelijk op welke plekken we in Altena nu kwetsbaar zijn met bluswater.

Branden hebben een zeer grote impact op de slachtoffers. Veiligheid moet prioriteit één zijn. De vrijwillige brandweer in Genderen is een fantastisch team, zijn goed opgeleid,  beschikken over schitterend materiaal en hebben een mooie kazerne. Maar als bluswater, een “primaire levensbehoefte” voor een brandweerman ontbreekt dan is en voelt men zich machteloos.

We hebben ook vragen over de controle van de brandputten door Brabant Water. Die heeft immers niet de lokale kennis zoals die wel beschikbaar is bij de vrijwillige brandweer.

Tenslotte willen we graag weten of brandputten wel extra gecontroleerd worden op hun werking nadat er een renovatie van het straatwerk heeft plaatsgevonden

Share
Joop
By Joop mei 27, 2020 09:21

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad