Bloemenlinten Poederoijen ingezaaid

Joop
By Joop mei 14, 2018 10:47

Bloemenlinten Poederoijen ingezaaid

POEDEROIJEN – Afgelopen week zijn de bloemenlinten in de bermen in en rondom het dorp ingezaaid met een gemengd bloemen mengsel. De totale lengte van de linten is ca 1,8 kilometer met een breedte van ruim 2 meter. We hebben er gelukkig een lekker groeizaam buitje regen overheen gekregen zodat het snel zal ontkiemen.

Het mengsel bestaat uit een keur aan zomerbloeiers waarop vlinders, bijen, kevers en vogels voedsel kunnen vinden. Als het mengsel uitgebloeid is blijft het gewas langs de wandelpaden staan om ook in de winter als beschutting en voedsel voor andere dieren te dienen.

Bij het inzaaien van het bloemenmengsel, dat max. 80 cm hoog kan worden, zijn er piketpaaltjes geplaatst om te zorgen dat het gewas tijdens het bermen beheer niet wordt afgemaaid. De bermen in de buurt van de oversteekplaatsen zijn vrij gehouden om het zicht op de weg voor overstekende kinderen niet te hinderen en zo ongelukken te voorkomen.

Een verzoek aan alle inwoners van Poederoijen om rekening te houden met de zaaibedden langs de wandelpaden en de invalswegen. Geen honden tijdens het uitlaten in de bedden laten graven en/of hun uitwerpselen laten deponeren en niet met auto’s, fietsen, brommers dan wel quads door de bedden gaan rijden.

De linten zijn ingezaaid in de bermen van de Burg. Posweg, de gehele Achterdijk, het Pronkpad en een gedeelte van de Egter van Wissekerkeweg.

Verder zijn er zaad pakketten verdeelt onder de particulieren en bedrijven in het dorp die zich hiervoor hadden opgegeven om zelf een stukje in te zaaien.

Als alles doorgaat komen er ook info borden bij de stroken te staan waarop informatie aangaande insecten en hun nut voor de natuur.

Tijdens de organisatie van deze inzaai actie ben ik door vele mensen uit de gemeente Zaltbommel en daarbuiten benaderd of zij ook niet zo´n bloemenlint in hun dorp konden krijgen. Misschien een schone taak voor de diverse dorpsraden om hier eens aandacht aan te schenken en een en anders te organiseren.

Ik heb nog wat zaad overgehouden, mochten er nog Poederoijense liefhebbers zijn dan kunnen die bij mij (Koos Tromp)  een zakje op komen halen.

Hopelijk geven we met deze bloemen het dorp Poederoijen zomerse fleur.

Dit bercht is 636 keer gelezen

Share
Joop
By Joop mei 14, 2018 10:47

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg