Boek Fort Steurgat gepresenteerd tijdens zevende Liniepadfestival

Joop
By Joop september 26, 2019 11:01

Boek Fort Steurgat gepresenteerd tijdens zevende Liniepadfestival

WERKENDAM/GIESSEN – Tijdens het zevende Liniepadfestival wordt het deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie Erfgoedreeks over Fort Steurgat gepresenteerd.

In het deel over Fort Steurgat komen de mobilisaties aan bod, maar ook de periode dat het fort dienst deed als gevangenkamp voor NSB’er is foute Nederlanders. Maar ook over de periode dat het fort dienst deed als zetel voor de SOD en unieke golfremmende dijk rond het fort komen aan bod in het boek.

De erfgoedreeks wordt uitgegeven door Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij en de uitgave over Fort Steurgat is het laatste deel over de forten in Gemeente Altena Provincie Noord-Brabant Eerder verschenen delen over Fort Altena Bed and Breakfast Fort Bakkerskil en Openstelling Fort Giessen Het deel over Fort Steurgat is geschreven voor Hannie Visser-kieboom, net als de delen over Fort Altena en Fort Bakkerskil. Het deel over Fort Giessen is geschreven door Kees van Maastrigt. De delen zijn na de uitreiking van de eerste exemplaren aan bewoners van Fort Steurgat te koop op Fort Giessen.

In oktober wordt het boek over de vesting Woudrichem in de Waterlinie Erfgoedreeks gepresenteerd.

Foto’s: Hannie Visser-Kieboom

Share
Joop
By Joop september 26, 2019 11:01

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad