Bommelweek Zaltbommel Zaterdag 11 augustus t/m zaterdag 18 augustus 2018

Joop
By Joop juli 30, 2018 16:23

Bommelweek Zaltbommel Zaterdag 11 augustus t/m zaterdag 18 augustus 2018

OVZ Bommelweek, in de laatste week van de vakantie

Ook dit jaar wordt de Bommelweek weer georganiseerd en wederom in de XXL uitvoering! De Bommelweek wordt georganiseerd in de laatste week van de schoolvakantie. Hiervoor is gekozen zodat de meeste mensen nog vrij zijn en kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten. Ook voor de kinderen is het fijner: deze hoeven de volgende dag dan niet naar school en kunnen/mogen wellicht van hun ouders langer opblijven.

Vanaf zaterdag 11 augustus tot en met zaterdag 18 augustus meer dan een week bomvol uiteenlopende activiteiten georganiseerd door de Ondernemersvereniging Zaltbommel en diverse partners.

Activiteiten
Het programma van dit jaar is in grote lijnen te vergelijken met de opzet van vorig jaar. Alle bekende ingrediënten hebben weer een plaats op de agenda.

De organisatie is enthousiast over de vele initiatieven van diverse verenigingen/stichtingen die aansluiten bij de Bommelweek, dit was een aantal jaren geleden ook de insteek van de organisatie. De bedoeling was om de Bommelweek tot een bovenregionaal evenement te laten groeien, daar zijn we intussen in geslaagd. Over de hele week mogen we enkele tienduizenden bezoekers ontvangen en zijn er tientallen mensen in de weer om den Bommelweek wederom tot een succes te maken.

Zaterdag 11 augustus – Buitenhofpop – Autoshow

Buitenhofpop
Zaterdag 11 en zondag 12 augustus

Lekker aan de Waal!

Buitenhofpop in een nieuw jasje! Kom lekker naar de waal voor muziek, food & drinks and fun for the kids! Zaterdag 11 augustus vanaf 20:30 uur Back to the 70’s & 80’s! Zondag 12 augustus vanaf 14:00 tot 21:00 uur.

Locatie: Parkeerplaats Waalkade-Rotterdamsebol Zaltbommel
Gratis Entree

Meer info: Hans de Beus 06-46451647

Autoshow
De OVZ heeft weer een grootse autoshow op het programma staan. Wat gaat er gebeuren? Meer dan 150 gepimpte auto’s met verlaagde onderstellen, vleugeldeuren, bijzondere geluidsinstallaties, special paint etc. etc. zullen zich laten zien in de binnenstad. Kijk, luister en huiver!

Special Guest

Special guest tijdens de autoshow is de truck van Van Suijdam Transport met als chauffeur Jeffrey van Suijdam uit Zaltbommel. Deze truck is in de prijzen gevallen tijdens de mooiste truck van Nederland verkiezing op het prestigieuze Truckstar festival in Assen.

 Locatie Gamerschestraat, Markt en Waterstaat
Aanvang 19.00 uur
Gratis entree
Meer info: Rob Muller 06 51576574

Zondag 12 augustus – Buitenhofpop 

Buitenhofpop, zie zaterdag

Maandag 13 augustus – Zeskamp

Voor de derde keer oprij! Zeskamp! Op maandagavond wordt de zeskamp georganiseerd op de Markt.

Na het succes van vorig jaar strijden meer teams dan ooit voor de titel beste zeskampteam van Bommel en de bijbehorende wisseltrofee.

De teams, bestaande uit 6 personen, gaan veel sportieve prestaties met elkaar aan met nieuwe maar ook vertrouwde zeskamp onderdelen. Dit jaar o.a. kevertrekken, tractorband rollen, touwhangen en nog veel meer. In tegenstelling tot vorige edities strijden de teams op iedere onderdeel tegen een ander team.

De organisatie is in handen van Ferdi Hamilton van Bodyline Zaltbommel.

Locatie Markt

Aanvang 19.00 uur

Inschrijven kan bij Sport 2000, Gamerschestraat, Zaltbommel
Meer info: Ferdi Hamilton 06-38910530

Dinsdag 14 augustus – Zeepkistenrace

Wie herinnert zich de zeepkistenrace van vorig jaar niet? De start van de zeepkistenrace is traditiegetrouw on de Waterpoort waarna de deelnemers via de Waterstraat eindigen, als men dat haalt, op de Markt.

Deelnemers zijn vrij om zelf een zeepkist te bouwen of met een door de OVZ beschikbaar gestelde zeepkist deel te nemen. Er wordt gestreden om de snelste én de langste afstand.

Locatie: Waterstraat / Markt. Aanvang 18.30 uur

Inschrijven kan bij Sport 2000, Gamerschestraat, Zaltbommel.

Meer info: Martin Groeneveld 06-53950585

Woensdag 15 augustus – Volleybaltoernooi

Volleybalvereniging Phoenix zal het zomeravondtoernooi organiseren op woensdagavond 15 augustus. Dit jaar zal het toernooi gehouden worden in sporthal De Ring. De bedoeling van het toernooi is om samen met je vrienden, familie, collega’s, medesporters of buren een avond recreatief te volleyballen.

Vind je het leuk om mee te doen? Stel dan een gelegenheidsteam samen en schrijf je in. Wij zouden het heel leuk vinden als er ook veel niet-Phoenix-leden meedoen aan het toernooi, als een soort ideale mix!

Locatie: Sporthal de Ring. Aanvang 19.00 uur

Meer info: www.vvphoenix.nl

Donderdag 16 augustus – Braderie

De grote braderie wordt dit jaar georganiseerd op donderdag 16 augustus. Aanvang van de braderie is om 13.00 uur.

Net zoals andere jaren zullen er allerlei koopwaren worden aangeboden door de plaatselijke en niet plaatselijke ondernemers. Op de braderie tref je allerlei kramen & standwerkers maar ook diverse leuke acts. Tijdens de braderie zullen er ook diverse optredens van allerlei straatmuzikanten, clowns, dweilorkesten, etc. zijn. Ook zullen een springkussen en diverse kinderactiviteiten niet ontbreken.

Groot aantal deelnemers

De Bommelse braderie is met meer dan 200 deelnemers dan ook veruit de grootste braderie van de regio. De braderie begint om 13.00 uur en eindigt om 21.00 uur met aansluitend het braderiebal.

Inschrijven voor de braderie kan via de website: http://ov-zaltbommel.nl/braderie/

 Braderiebal

De braderie eindigt om 21.00 uur en gaat dan naadloos over in het alom bekende braderiebal. Dit jaar zal de band Solid-6 op het grote podium staan. De band Solid-6 is geen onbekende, zo stonden zij eerder op het braderiebal in 2014 en 2015. Ook vorig jaar hebben zij van het bal een waar feest gemaakt.

Solid-6 is een energieke coverband! Van de Heeren van Aemstel in Amsterdam tot Cafe d’n Kerel in Zundert, Solid-6 weet van elk feest een succes te maken. Groots of intiem, in kroegen, feesttenten, of bij bruiloften, onze zeskoppige formatie zet zich elke keer weer volledig in om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het verzorgde podium, de sensationele lichtshow en uitmuntende geluidsinstallatie met dito technici completeren het geheel. Solid-6 zal de braderie op een feestelijke manier uitluiden.

Locatie Braderie: Gehele binnenstad. Aanvang 13.00 uur

Locatie Braderiebal: Markt. Aanvang 21.00 uur

Meer info: Sander van Suijdam 06-53576623

Vrijdag 17 augustus – MLCU / Swipe-Off

Na het succes van vorig jaar keert de stormbaan weer terug naar Zaltbommel in de vorm van de Swipe Off XL.

Dit jaar staat de Swipe-Off op de Markt maar door zijn indrukwekkende lengte van maar liefst 75 meter, 10 meter langer dan vorig jaar, starten de deelnemers in de Gamerschestraat. De avond wordt afgesloten met muziek!

Wat kun je verwachten?

Als eerste wacht jou en je tegenstander de wand met bokshandschoenen, red je het door de hindernissen en verkoop je je tegenstander alvast een flinke punch? Of zag jij die rode bokshandschoen net te laat? Dan moet je ongehinderd over de dubbele rode ballen, maar pas op dat je tegenstander niet op dezelfde bal springt, want dan wordt je de lucht in gekatapulteerd! Als je dit overwonnen hebt wacht er na een flinke klim nog een vrije val van 3,5 Meter op je! Hierna kom je terecht in onze jungle stormbaan waar je door verschillende hindernissen moet om bij de klim wand aan te komen. Eenmaal boven glij je langs de palmbomen naar de finish. Durf jij het aan?

Er wordt in teams van 3 personen in estafette gestreden zodat natuurlijk ook de jeugd aan de beurt komt, de ouderen zullen later op de avond strijden. Alle categorieën strijden om het snelste team van het jaar én om de het meest origineelste uitgedoste team!

Vanaf 15.00 uur is de Swipe-Off XL operationeel en kan er geoefend worden.

Let op: legitimatie is verplicht i.v.m. de veiligheid en de minimale leeftijd is 8 jaar.

Inschrijven kan vanaf 8 jaar: er wordt in de volgende leeftijdscategorieën gestreden: van 8 jaar t/m 10 jaar, 11 jaar t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. Deze avond wordt mede georganiseerd door MLCU.                                                                                                        

Locatie Markt

Aanvang wedstrijd 19.00 uur / Vrije training 16.00 uur
Inschrijven kan bij Sport2000, Gamerschestraat, Zaltbommel. Aan de inschrijving zitten kosten verbonden.

Meer info: Ferdi Hamilton 06-38910530

Zaterdag 18 augustus – Food Truck Festival

In samenwerking met Lionsclub de Bommelerwaard en MLCU wordt dit jaar voor de derde keer het Food Truck Festival georganiseerd. De wekelijkse warenmarkt wordt op deze dag verplaatst naar de Gamerschestraat en de gehele Markt wordt omgebouwd tot een festivalterrein waar een diversiteit aan Food Trucks komt te staan.

De Lionsclub de Bommelerwaard en MLCU verlenen hun medewerking aan het evenement. Ook dit jaar zullen zij zich gaan inzetten voor het goede doel, dit doen zij door “goede doelen” tafels te verkopen. Bedrijven/verenigingen/vriendenclubs kunnen een tafel “kopen”. De tafel, voor zes personen, is de gehele dag voor deze gasten gereserveerd. Per tafel krijgt men een fles bubbels bij aankomst en het eerste hapje. Tafels kosten € 175,00, de opbrengsten zijn voor het goede doel.

Reserveren van tafels via het contactformulier op www.lionsbommelerwaard.nl

Tijdens het foodtruckfestival zullen er meerdere muzikale optredens zijn.

Beats & Bottles

Overdag zullen de dames en heren van Beats & Bottles een spetterend optreden verzorgen. Beats & Bottles bestaat uit muzikanten welke gedreven worden door een gezamenlijke passie: muziek! Deze coverband bestaande uit negen ervaren muzikanten die al geruime tijd met elkaar muziek maken. Alle leden hebben reeds hun sporen op de amateurpodia meer dan verdiend.

Danceclassics zijn de ingrediënten van deze band. Of het nu nummers zijn van Caro Emerald, Jamiroquai, Tramps, Anouk, Zara Larsson, Stevie Wonder, Pointer Sisters, Santana of anderen: aan elk nummer dat Beats & Bottles opvoert is aandacht besteed. De band wil de passie voor het samen maken van muziek en de fun die zij daar aan beleven delen met het publiek!

De sprankelende vocals van Louise en Gerdien en het enthousiasme van de blazers en de ritmesectie zullen iedereen aansporen om mee te willen bewegen op de swingende sound van onze band.

Beats & Bottles heeft er zin in om een feestje te maken en het dak eraf te spelen tijdens het Food Truck Festival!

Feest DJ Menno

Aansluitend op Beats & Bottles en als afsluiting van de Bommelweek neemt DJ Menno het muzikale stokje over. Zijn optreden staan in de regio bekend als uniek, dynamisch maar bovenal feestelijk. Een ideale afsluiting van de Bommelweek en het Food Truck Festival.

Bij Menno staat FEEST! voorop. Dit creëert hij door allerlei soorten muziek vlot door elkaar heen te mixen. Hierbij moet je denken van 80’s/90’s tot de meest actuele platen en van R&B tot Nederlandstalig. Zo komt ieder genre voorbij en is er voor ieder wat wils. Mede door het microfoongebruik weet hij het publiek tot één feestende menigte te maken.

Locatie: Markt. Aanvang: 14.30 uur

Meer info: Rob Muller 06 51576574

Voor meer informatie kijkt u op: www.ov-zaltbommel.nl

https://www.facebook.com/bommelweek

Algemene informatie: Sander van Suijdam

TIMETABLE

*Wijzigingen voorbehouden

Dag Activiteit Tijdstip Locatie Contactpersonen
Zaterdag 11/8 Autoshow 19.00 uur Binnenstad Rob Muller
Zaterdag 11/8 Buitenhofpop 20.30 uur Rotterdamse Bol Hans de Beus
Zondag 12/8 Buitenhofpop 14.00 uur Rotterdamse Bol Hans de Beus
Maandag 13/8 Zeskamp 19.00 uur Markt Ferdi Hamilton
Dinsdag 14/8 Zeepkistenrace 18.30 uur Waterstraat Martin Groeneveld
Woensdag 15/8 Volleybaltoernooi 19.00 uur Sporthal de Ring www.vvphoenix.nl
Donderdag 16/8 Braderie 13.00 uur Binnenstad Sander van Suijdam
Donderdag 16/8 Braderiebal 21.00 uur Markt Rob Muller
Vrijdag 17/8 Swipe Off Challenge 19.00 uur Markt Ferdi Hamilton T.
Zaterdag 18/8 Foodtruckfestival 14.30 uur Markt Rob Muller T.

 

 

Dit bercht is 3956 keer gelezen

Share
Joop
By Joop juli 30, 2018 16:23

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg