Brakelse Lenteloop voor het goede doel

Joop
By Joop maart 29, 2018 11:04

Brakelse Lenteloop voor  het goede doel

BRAKEL – Op de eerste zaterdag van april gaat Brakel weer in de benen met de Brakelse Lenteloop.

Op zaterdag 7 april 2018 vind weer het jaarlijkse wandel- & hardloopevenement plaats in Brakel. Dit loopevenement heeft als doel om samen in de benen te gaan voor een goed doel.

Afgelopen jaren werd al gelopen voor een bakkerij in Burundi, een weeshuis in Gambia, dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een doel in de regio en zal de opbrengst bestemd zijn voor de Activoband van de Stichting Sport & Spel in Andel.

De Activoband is een muziekgroep die bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. De muziekgroep bespeelt verschillende muziekinstrumenten en met behulp van individuele begeleiding wordt mogelijk gemaakt dat iedere muzikant zijn talent kan inzetten om muziek te maken.

De Brakelse Lenteloop is een loopevenement waar een ieder die zich in wil zetten, van wandelen houdt of graag hardloopt aan mee kan doen. Om 12:00 uur start de wandeltocht voor de geoefende lopers voor een schitterende tocht van 18 kilometer door het zuidelijke deel van de Bommelerwaard, onderweg zijn er verschillende stops, waar de loper voorzien wordt van wat lekkers. Om 12:30 uur begint de jeugdloop, rondom het marktplein is een parcours uitgezet waar de kinderen, verdeeld per leeftijdscategorie zullen starten voor een hardloopronde.

Om 13:30 uur start een wandeltocht van 6 kilometer, ook deze tocht is onderweg voorzien van stops en geschikt voor alle leeftijden.

Als de kerkklok 14:00 uur slaat zal hoofdsponsor Bart Schreuders  van Schreuders Handel & Transport uit Brakel het startschot geven voor de officiele hardloopronde van 5 + 10 kilometer. Deze hardloopronde leidt langs Brakel en natuurlijk door het mooie natuurgebied van het Munnikenland.

De hardloopronde van 10 kilometer is het een onderdeel van het Altena Road Circuit, uitgaande van de Altena Road Runners uit Giessen.

De organisatie van de Brakelse Lenteloop is in handen van de zendingscommissie uitgaande van de Hervormde Gemeente in Brakel, enthousiast willen ze met elkaar de schouders zetten onder dit evenement.  Sport bindt samen, dus wat is mooier om met elkaar ons in te zetten, voor mensen die zorg nodig hebben en deze aandacht verdienen. We willen met elkaar laten zien, dat we ieder op onze eigen manier, ons betrokken voelen en ons in willen zetten om te laten zien en ervaren dat iedereen erbij hoort.

Dan is het schitterend om zaterdag 7 april met z’n allen aan de start te staan en met elkaar ons beste beentje in te zetten voor de muzikanten met beperking, die hun talent zo mooi gebruiken, maar daarvoor wel onze steun nodig hebben.

Meer informatie kunt u vinden op www.brakelselenteloop.nl

Foto’s: Joyce Krijnen

 

Share
Joop
By Joop maart 29, 2018 11:04

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad