Bridge Towers VU22 Nederlands kampioen

Joop
By Joop april 3, 2016 19:24

Bridge Towers VU22 Nederlands kampioen

Bridgetowerstreetjehoger

Afgelopen zaterdag was er de eerste mogelijkheid voor het damesteam U22 van Bridge Towers om het landelijk kampioenschap te pakken. In Amersfoort moest het opgenomen worden tegen Crackerjacks. Deze tegenstander had als enige nog kans om het kampioenschap niet in handen te laten komen van Bridge Towers.

Door Jaap van der Put, trainer/coach VU22 Bridge Towers

BridgetowersVU22kampioenHet onderling resultaat tussen beide teams was 1-1 en er moest in Amersfoort dus echt geknokt gaan worden. Heel vervelend was het dat we zowel Joella (duim) en Iris (enkel) niet ter beschikking hadden. Langs de kant moesten zij deze middag hun waarde voor het team bewijzen. Door de iets verlate aanvang was niet alleen het arbitrale duo op tijd, maar ook de trouwe supporters uit Werkendam. Zij zagen Bridge Towers goed uit de startblokken komen met Madelon, Denise, Esmee, Celine en Jovana. Deze laatste kreeg vanuit de tip-off de bal en kon direct naar de basket. Door direct foutief afgestopt te worden, kwamen de eerste punten vanaf de vrije worplijn op het scorebord. Onze MTM-verdediging was goed op orde waardoor de tegenstander pas in de 4de minuut tot de eerste score kwam. Dat was dan wel gelijk een schot van grote afstand 3-3. Jovana en Celine wisselden elkaar in de eerste minuten af met scores. Madelon en Kim volgden veelal van de vrije worplijn doordat onze schoten heel vaak met fouten afgestopt moesten worden.

Het eerste kwart ging gelijk op. Onze tegenstander schoot op afstand met scherp en inside ontstaat er door minder goed uitblokken menig maal nog een tweede kans. Het eerste kwart werd afgesloten met 14-14. Sanne en Madelon zorgden in de eerste minuten van het tweede kwart voor de scores aan de kant van Bridge Towers. Verdedigend ging het vanaf de 5de minuut een stuk beter en zorgde Esther en Esmey dat er nauwelijks meer tweede kansen in de rebound voor de tegenstander waren. Ook aanvallend wisten de meiden de basket beter te vinden waardoor we de rust in gingen met een 22-30 voorsprong.

daarmoetopgedronkenwordenIn de rust werd een kleine tactische aanpassing gepleegd. Kort werd er aandacht geschonken aan het doorstappen en de press. Vanaf het begin van het derde kwart had onze tegenstander hier moeite mee. Schoten vielen niet meer en ook de 24 seconden klok ging bij hen menigmaal af. In de 4de minuut van het derde kwart was de voorsprong inmiddels naar 12 punten opgelopen. Marjoleine kon in de zone haar lengte goed benutten en aan de buitenzijde hielden we met Tirza, Jovana en Celine de dribbels naar binnen uit het spel van de tegenstander. Esther, Denise en Kim konden in het 4de kwart de kloof makkelijk groter maken. Kim had menig interceptie die makkelijk met een lay-up afgemaakt kon worden en Denise was inside met haar basketgerichtheid niet te volgen. Esther tenslotte wist op afstand de basket goed te vinden, waardoor de tegenstand al snel in het vierde kwart gebroken was. Via 31-44 werd het uiteindelijk een makkelijke overwinning van 38-65. Onze sponsor van ATT Computers mocht de beker van Nederlands kampioen VU22 uitreiken aan de meiden, waarna het nog lang onrustig bleef in de kleedkamer waar de champagne rijkelijk vloeide en uiteraard de coach onder de douche gezet werd. Samen met de sponsoren werd het later in het uitgaansleven van Gorinchem nog lange tijd gevierd.

Team: Celine van Tintelen, Joella Huisman, Jovana Stoskovic, Sanne Leenman, Kim Rijnberg, Iris de Raad, Esther Slieker, Tirza Ruis, Esmey de Haas, Marjoleine Cornet, Esmee Weusthof, Denise van der Schoot en Madelon van Bennekom. Coaches: Walter Wijnja, Annette en Jaap van der Put

Team bedankt onze sponsoren: BM van Houwelingen, ATT Computers en Remedial Education Center

Voor meer informatie over deze club kunt u hun Website bezoeken.

Dit bercht is 1946 keer gelezen

Share
Joop
By Joop april 3, 2016 19:24

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad