Bruidspaar viert Albasten huwelijk in Wijkestein (Video)

Joop
By Joop oktober 11, 2020 15:12

Bruidspaar viert Albasten huwelijk in Wijkestein (Video)


Wijk en Aalburg – zondag 11 oktober 2020 werd in Zorgplein Maaswaarden locatie Wijkestein een klein en bescheiden feestje gevierd. Jo en Hennie Lankhaar waren op die dag 75 jaar getrouwd.

Burgemeester Egbert Lichtenberg en Kamerheer van de Koning, Paul Rüpp kwamen speciaal naar Wijk en Aalburg om het albasten bruidspaar te feliciteren met deze speciale dag.

Jo (97) en Hennie (96) waren dat ook blij verrast met dit bezoek. Beide heren gingen het gesprek aan dat Jo wel zag zitten, het ging namelijk ook over voetballen. Jo heeft 65 jaar geleden samen met Van Diggelen de voetbalclub SDO opgericht in Genderen. Van Diggelen werd voorzitter en Jo Lankhaar werd secretaris van de voetbalclub.

Maar ook Hennie vertelde aan burgemeester Lichtenberg dat het vroeger hard werken was, om net na de oorlog je brood te verdienen. En geld had het bruidspaar niet toen ze trouwden. Hennie kreeg van haar schoonmoeder een blauwe trouwjurk te leen, maar moest hem de andere dag wel weer inleveren.

Zo begonnen ze, net als veel anderen net na de oorlog, met een paar stoelen en een zelfgemaakt tafel, want meer was er niet. Toch hebben ze met hard werken en zuinig te leven een mooi bestaan opgebouwd in Genderen, waar ze tot een paar jaar geleden woonden.

Nu wonen ze inmiddels al weer drie jaar in Wijkestein en hebben het prima naar hun zin, al gaan de jaren wel tellen, nu ze op hoge leeftijd zijn gekomen.

Foto’s: Joop Lankhaar

Share
Joop
By Joop oktober 11, 2020 15:12

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad