De Buitenbeentjes over de finish in Rotterdam

Joop
By Joop mei 19, 2016 14:54

De Buitenbeentjes over de finish in Rotterdam

De-buitenbeentjes-Roparun-2016

Foto: De Buitenbeentjes

Andel – De Buitenbeentjes uit Andel hebben de langste estafette ter wereld, de Roparun voltooid. Het team doet al twaalf jaar mee, de laatste jaren vanuit Hamburg. Deze route is 564 km lang. Ondertussen lopen de geldinzamelingsacties gewoon door. Want hoewel de run een sportief evenement is, gaat het toch om veel geld inzamelen voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Door: Jon van Straaten

Het weer zat niet bepaald mee tijdens de Roparun. De temperatuur was laag. Vooral op zaterdag en zondag stond er een stevige koude wind. Het kwik kwam overdag af en toe boven de tien graden. Zeker in de nacht was de kou de grootste vijand. Maar er was ook regen en hagel. Vooral de fietsers, die pas na 70 km wisselen, hadden daar last van. Ondanks het weer bleef de stemming onder De Buitenbeentjes goed. Dit is mede te danken aan de mensen die wonen aan de route.

Op steeds meer plaatsen ontstaan er festiviteiten. Een van de mooiste doorkomsten is Zutphen. Rijen dik worden de teams aangemoedigd en er spelen op verschillende podia bands. De weg naar de stad toe is aan weerszijden voorzien van waxinelichtjes over een lengte van 6 km. Uiteindelijk rende De Buitenbeentjes met een gemiddelde snelheid van 10,75 km/uur van zaterdagmiddag rond het middaguur tot in de namiddag op pinkstermaandag.

Na de Roparun blijven De buitenbeentjes niet stil zitten. De eerste inzamelingsactie is al weer een feit. De leerlingen van klas 1 van Prinsentuin Andel hebben hun eigen mini-Roparun. Een uur lang rennen de jongeren rondjes op de sportvelden van vv Sparta ’30 in Andel. Vooraf hebben ze ijverig gezocht naar sponsors. In juni verzorgt een vinoloog nog een wijnproefavond.

Ondertussen loopt de actie: Word vrienden van De Buitenbeentjes gewoon door. Voor een bedrag vanaf 10 euro word u vriend van het team. Dit kan door ovv van vriend worden het bedrag over te maken op rekening NL75INGB00047278 van De Buitenbeentjes.

Meer nieuws over De Buitenbeentjes vind u op www.debuitenbeentjes.nl en op facebook Roparunteam De Buitenbeentjes.

Share
Joop
By Joop mei 19, 2016 14:54

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad