Burgemeester wacht eerst recherche-onderzoek af

Joop
Door Joop juli 25, 2017 19:39

Burgemeester wacht eerst recherche-onderzoek af

WIJK EN AALBURG – Afgelopen vrijdag, 21 juli jl, heeft de politie een inval gedaan bij een bedrijfspand aan de Nijverheidstraat in Wijk en Aalburg. Aanleiding daartoe was de informatie die de politie via verschillende kanalen had verkregen dat er in het bedrijf criminele ondermijnende activiteiten plaats zouden vinden in relatie met drugs.

Burgemeester Fons Naterop laat in een reactie weten dat hij de aanpak van deze actie door de politie volledig ondersteunt. Hij is namelijk van mening dat alle vormen van mogelijke criminaliteit in het kader van ondermijning hard aangepakt moeten worden. Deze inval past in de zogenaamde “ketenaanpak” die hij voorstaat, waarbij ondermijnende criminaliteit een schakel is in de keten die aangepakt moet worden.

De inval is mede ingezet na al of niet anonieme ontvangen informatie bij de politie. Burgemeester Fons Naterop wijst er dan ook nog op dat het melden van verdachte situaties van groot belang blijft bij de opsporing van criminaliteit. Hij blijft de inwoners hiertoe oproepen.

Zodra de uitslag van het recherche-onderzoek van de inval duidelijk is zal de gemeente verder bezien welke bestuurlijke maatregelen tegen het bedrijf genomen kunnen worden.
De gemeente zal voorts nagaan, los van het politie-onderzoek, of er bij het bedrijf overtredingen zijn op het gebied van bijvoorbeeld milieumaatregelen en bouw- en woningtoezicht.

Dit bercht is 1422 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop juli 25, 2017 19:39

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg