C.G.K. “Con Amore” Sleeuwijk viert 65-jarig jubileum

Joop
By Joop oktober 11, 2017 22:49

C.G.K. “Con Amore” Sleeuwijk viert 65-jarig jubileum

SLEEUWIJK – Christelijk Gemengd Koor “Con Amore” uit Sleeuwijk is, zoals voorgaande jaren, na de zomervakantie weer begonnen met repeteren. Alleen nu met een feestelijk tintje: het koor bestaat 12 december namelijk 65 jaar.

Het doel bij de oprichting van het koor was het beoefenen van de zang in het algemeen en in het bijzonder het christelijke lied, een en ander in de meest ruime zin van het woord. Het repertoire van het koor bestaat uit het zingen van liederen met een christelijke grondslag. De naam “Con Amore” betekent “Met Liefde”.

Vanaf de oprichting in 1952 hebben verschillende dirigenten voor het koor gestaan. Sinds 2007 heeft Jaap Kwakkel de regie in handen. Vaste begeleiders bij uitvoeringen zijn Celis Dekker (orgel) en Tjitske Kwakkel-Homma (altviool).

Toen het koor werd opgericht waren er circa vijfenveertig leden. In de beginjaren steeg dat aantal tot over de honderd leden. De laatste jaren merken we, net als veel andere verenigingen, dat het ledental wisselt. Inmiddels telt “Con Amore” vierenzestig leden uit Sleeuwijk en omgeving. Naast het zingen betekent lidmaatschap van “Con Amore” meer. Het zingen bij dit koor verbindt en zijn de repetities een ontmoeting waar elke week door veel leden naar uitgekeken wordt.

“Con Amore” treedt regelmatig naar buiten door haar medewerking te verlenen aan kerkdiensten. Tevens verzorgt het koor zangavonden in verpleeg-en verzorgingshuizen. Dit wordt zowel door de zangers als door de bewoners zeer gewaardeerd.

Om het jubileum van C.G.K. “Con Amore” te vieren wordt er op 28 oktober een concert gegeven in de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Aan deze avond werken mee het “City Chamber Choir” uit Londen o.l.v. Stephen Jones, dat speciaal voor deze gelegenheid naar Sleeuwijk wilde komen. Dit kamerkoor zingt prachtige moderne Engelse werken uit de 20ste eeuw die minder bekend zijn. Celis Dekker bespeelt het orgel en Ineke Geleijns de piano. Tjitske Kwakkel-Homma speelt altviool en het geheel staat onder leiding van dirigent Jaap Kwakkel.

Het thema voor deze avond zal zijn: “Koormuziek geïnspireerd door vier seizoenen van het kerkelijk jaar”. Beide koren zullen afzonderlijk optreden, maar ook gezamenlijk enkele stukken ten gehore brengen, o.a. Cantique de Jean Racine van Faure.

Verder zullen er gedichten in het Nederlands en in het Engels (met vertaling) voorgedragen worden.

Toegangskaarten zijn voor € 12,50 (incl. 2 consumpties) verkrijgbaar via conamoresleeuwijk@gmail.com of bij aanvang van het concert aan de ingang van de kerk.

Wij hopen u graag te ontmoeten op ons Jubileumconcert op zaterdag 28 oktober in de Ontmoetingskerk, Notenlaan 69 te Sleeuwijk. Aanvang 20.00 uur.

Dit bercht is 1106 keer gelezen

Share
Joop
By Joop oktober 11, 2017 22:49

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad