CDA: SPORTIEF EN IN BEWEGING

Joop
By Joop oktober 22, 2018 22:08

CDA: SPORTIEF EN IN BEWEGING

ALTENA – Sport en beweging zijn niet alleen gezond, maar dragen ook bij aan sociale samenhang in Altena. Het CDA kiest voor een sportief en kerngezond Altena. Tineke Zaal-van der Steen, de nummer 5 op de CDA lijst gaat ervoor. “Als leerkracht op de basisschool zie ik hoe belangrijk het is dat jongeren bewegen. Ook wil ik hen meegeven dat  je in teamverband tot de mooiste prestaties kunt komen.

Als gemeente moet je dan willen investeren in goede sportaccommodaties en speelvoorzieningen in de dorpen voor jong en ouder. In onze gesprekken in de dorpen merken wij dat inwoners een goed sportklimaat in Altena waarderen. En we hebben prachtige voorbeelden in Altena stelt Tineke Zaal, denk aan Marianne Vos, Rick Sonnema en de zussen Kadijk.

Wat het CDA Altena betreft wordt ook ingezet op het behoud van de sportcoaches, het schoolzwemmen en goede sportaccommodaties. Maar er is meer, stelt Tineke Zaal: ‘We willen alle sportaccommodaties in Altena verduurzamen, zodat geld voor energielasten vrijkomt voor sport. We zijn voorstander van de invoering van een sportstrippenkaart en één zwemkaart voor alle zwembaden in Altena. We zijn tegen gedwongen fusies van verenigingen en clubs, maar als ze meer willen samenwerken ondersteunen we dat. Denk aan de voetbalverenigingen van Almkerk en Nieuwendijk.” Altena wordt wat het CDA betreft de sportiefste gemeente van Brabant.

Dit bercht is 803 keer gelezen

Share
Joop
By Joop oktober 22, 2018 22:08

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad