Contact met ruimtestation ISS

Joop
By Joop oktober 1, 2020 20:33

Contact met ruimtestation ISS


Iedereen heeft wel eens gehoord van het ruimtestation ISS dat rond de aard vliegt en regelmatig over Nederland komt. Uw webmaster is gelicenseerd zendamateur (PA1JLG) en ontvangt regelmatig wat op van ISS.

Het Internationale ruimtestation komt over op 400 km van de aarde en gaat behoorlijk snel met zo’n 28.000 kilometer per uur. Als het station ‘s nachts overkomt en het is helder weer dan kun je hem met het blote ook zien. Je moet wel goed opletten want het station is voorbij voor je er erg in hebt. Je kunt het een paar minuten volgen.

Met de App ISS Detector kun je nauwkeurig bepalen wanneer hij over Nederland komt en je wordt 5 minuten van tevoren gewaarschuwd.

De verbinding kan op verschillende manieren plaatsvinden: in spraak, Packet Radio en SSTV (Slow Scan TV). De laatste is een programma dat je op je PC installeert en met een antenne en ontvanger kun je hem een minuut of 6 coderen.

Vanavond om 19.16 uur kwam het station redelijk dicht in de buurt van Nederland en ontvingen we 2 plaatjes die door het station werd uitgezonden. De twee afbeeldingen die invingen zijn van de Russische astronauten.

 

Share
Joop
By Joop oktober 1, 2020 20:33

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad