Cros sectoraal verbinden, inspireren en elkaars belangen in de keten respecteren

Joop
By Joop september 10, 2018 10:23

Cros sectoraal verbinden, inspireren en elkaars belangen in de keten respecteren

Afgelopen week spraken we met Harm Edens moderator op ons kennisevent van vrijdag de 21e september. Hij had er zin in met ons op zoek te gaan naar kansen en bedreigingen van ons mooie groene eiland. Waar rentmeesterschap voor velen een begrip is.

Net als Harm Edens zijn wij enthousiast over onze tafelgasten en tevens partners van dit Kennisevent. Zij laten ons letterlijk in hun keuken kijken. Wanneer je het hebt over CO2 uitstoot kan heel de keten hieraan een  bijdrage leveren deze te reduceren. Henk Schouten weet zijn ideeën goed te verwoorden en met alle tafelgasten wordt ingegaan op, hoe wij hieraan met z’n allen mee kunnen werken in Altena?

Veranderingen in een traditionele sector.

Voor veel boeren is het moeilijk om de koers van hun bedrijfsvoering te veranderen door hun beperkte macht in de productieketen, eerder gemaakte bedrijfskeuzes en de financiële lasten van leningen. De nieuwe regelgeving sinds 2017 met terugwerkende kracht en de klimaatveranderingen van de laatste jaren, zoals extreme hoosbuien en afgelopen zomer de lang aanhoudende droogte maken het er niet gemakkelijker op. De akkerbouwers en melkveehouders vertellen hun verhaal op deze avond en belichten de bedreigingen die er zijn maar ook de kansen.

Overheid denkt mee.

In de zaal zitten afgevaardigden van nationale, regionale en gemeentelijke overheid. En daarnaast  niemand minder dan Prof dr. ir. C.J.A.M. Termeer hoogleraar bestuurskunde aan De WUR. Zij onderzoekt innovatieve vormen van governance voor taaie vraagstukken in de beleidsvelden klimaatverandering en duurzame agro-food ketens. Termeer is daarnaast lid van de SER en heeft haar roots in de regio en kennis van de dynamiek van het familiebedrijf.

Onderwijs doet mee.

Het doel van de middag is het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met spraakmakende bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio. Zodat zij een idee krijgen van de arbeidsmarkt in Altena  en geïnspireerd worden voor  verschillende studierichtingen. Smaakbeleving, een quiz, met een VR bril door een fabriek lopen, interactief bezig zijn is de insteek van deze middag.

Bent u ook geïnspireerd door dit verhaal, meld u aan bij  https://www.stichting-altena-kennispoort.nl/foodprint/  of stuur een mail naar info@stichting-altena-kennispoort.nl

Dit bercht is 569 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 10, 2018 10:23

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg