Culturele Commissie Zaltbommel-stad, 30 jaar samenwerken

Joop
By Joop januari 10, 2019 15:40

Culturele Commissie Zaltbommel-stad, 30 jaar samenwerken

ZALTBOMMEL – Al zo’n 30 jaar functioneert in de stad Zaltbommel een werkgroep met afgevaardigden van alle zes Zaltbommelse basisscholen die elk schooljaar een project neerzetten voor alle groepen van deze scholen: de Culturele commissie Zaltbommel-stad (CCZ).  Elk schooljaar wordt er een andere kunstdiscipline uitgelicht. Zo maken alle kinderen in hun basisschooltijd kennis met dans, muziek, beeldende kunst, audiovisuele technieken  en drama.

Door: Evelien Baudoin

In de loop van de jaren is er wel wat veranderd aan de manier waarop het aanbod van culturele projecten voor de basisscholen gerealiseerd wordt. Niet alleen in de manier waarop scholen kunnen kiezen uit aanbod, maar ook in de werkwijze van de scholen zelf. Het is dan ook een verdienste van de basisscholen dat ze deze samenwerking, ondanks sommige hobbels, in stand hebben weten te houden. Het gevoel dat samen meer kan dan alleen heeft altijd de bovenhand gevoerd, ondanks verschillen tussen de scholen.

Dit schooljaar besteden de scholen extra aandacht aan het 30-jarig bestaan van deze commissie. En zoals dat gaat bij schoolmensen: daar moeten de kinderen van profiteren. Het project van dit schooljaar is dus uitgebreider dan andere jaren. En bevat natuurlijk elementen die passen bij de veranderde werkwijze van de CCZ.

Schoolproject  2018-2019

Dit schooljaar wordt samengewerkt met Djazz Dance Centre en Balletschool Paulette Willemse (de dansscholen in Zaltbommel), hét kinderdansgezelschap van Nederland: De Stilte uit Breda, theater De Poorterij, en diverse beeldende en kostuumdocenten.

  • Januari 2019 start met workshops voor alle groepsleerkrachten door docenten van de dansscholen: hoe kun je dans gebruiken in de klas? Ook als je zelf niet kunt dansen als leerkracht……
  • In de maanden januari/februari/maart komt in alle 23  groepen 1 t/m 4 Dansgezelschap De Stilte langs met een voorstelling per groep. Vervolgens verzorgt een van de twee Zaltbommelse dansscholen op de scholen een dansdag: in een dag met de kinderen een dansvoorstelling neerzetten.
  • Eind januari/begin februari gaan alle 26 groepen 5 t/m 8 twee keer naar De Poorterij. Een keer om zelf een voorstelling neer te zetten op het podium, met behulp van dansscholen en docenten decor en kostuum. En een keer om te kijken naar de voorstelling De Vliegende Koe van De Stilte.
  • De dansscholen verzorgen vervolgens in de maanden na de projecten een naschools aanbod, waarbij enthousiaste kinderen eens mee kunnen doen bij de lessen of projecten van de beide dansscholen in de stad.

Foto: stockfoto

Dit bercht is 266 keer gelezen

Share
Joop
By Joop januari 10, 2019 15:40

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg