De natuur vanuit een schuilhut

Joop
By Joop augustus 2, 2018 13:07

De natuur vanuit een schuilhut

REGIO – Op woensdag 1 augustus vertrokken 2 leden van Fotogroep Altena richting Huizen in het Gooi om met hun camera’s een aantal uren in een schuilhut te vertoeven om van daaruit het leven in een bos te fotograferen.

Kees en Joop zijn trekken er samen met de leden van Fotogroep Altena nogal eens op uit om de mooiste plaatjes te maken in de omgeving van Altena, maar ditmaal vertrokken beide heren richting Huizen waar ze vanuit een schuilhut het leven in een bos vast wilden leggen. Voor Joop de eerste keer en voor Kees was dit al de zoveelste keer.

Aangekomen  in Huizen werden Kees en Joop  door de beheerder naar de schuilhut gebracht in een prachtig natuurgebied dat alleen toegankelijk is bij inschrijving en eigendom is van Staatsbosbeheer.

Eenmaal bij de hut aangekomen zagen we een schuilhut verborgen in de natuur met daarvoor een open plek in het bos waar de dieren zouden moeten verschijnen. De hut was volledig gecamoufleerd zodat de dieren ongestoord hun gang konden gaan en de fotograven door een kleine opening hun lenzen konden steken. Boven deze opening was een smal gedeelte van glas voorzien, waardoor je de dieren kon observeren.

Al snel nadat de heren hun camera’s in orde hadden gebracht kwamen de eerste vogels al tevoorschijn en was  het genieten van al dat moois dat voor hun lenzen kwamen paraderen. Er waren tal van vogelsoorten te zien en ook een eekhoornfamilie liet zich fotograferen terwijl ze druk bezig waren met het openbreken van hun hazelnoten.

Het hoogtepunt was toen een flinke buizerd zijn prooi aan het verorberen was. Zo dichtbij (6 meter) is het een enorme vogel die behoorlijk wat kracht heeft in zijn poten en snavel. Op een gegeven moment schrok de vogel en vloog met het grootste gemak tussen de hoge bomen weg. Dan zie je pas wat een enorme spanwijdte zoén vogel heeft.

Na een uur of vijf in de hut te hebben gezeten, pakten de heren voldaan hun spullen weer in om thuis de honderden foto’s te gaan bekijken en bewerken.

Wie alle foto’s wil zien kan eens een bezoekje brengen aan de Facebookpagina van Vogelgroep Altena: 
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2115119818759102&type=3 (Joop) en
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2115554692048948&type=3 (Kees).

Fotogroep Altena heeft sinds korte tijd ook een website die je via de volgende link kunt bekijken: https://www.fotogroep-altena.nl/

Video:

Dit bercht is 768 keer gelezen

Share
Joop
By Joop augustus 2, 2018 13:07

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg