De wandeling

Joop
By Joop mei 17, 2017 13:46

De wandeling

Er zijn van die dagen dat je uit bed stapt en denkt: “Wat zal ik eens gaan doen vandaag?”. Normaal is de plaats voor het computerscherm al snel gevonden, om het nieuws van de dag te plaatsen op onze mediawebsite, maar vandaag had ik toch andere gedachten om de dag te beginnen.

De zon scheen al heerlijk binnen bij het opstaan en meteen schoot de gedachte door me heen om na de wintermaanden, maar weer eens de wandelschoenen aan te schieten en de dag te beginnen met een flinke wandeling en te gaan genieten van de natuur. Een bijkomend voordeel is dat je met wandelen ook de nodige verzamelde kilo’s in de wintermaanden weer wat kwijt kunt raken.

Al verschillende keren had ik van andere wandelaars gehoord dat er een prachtig pad lag tussen de akkers in de polder tussen Genderen en Drongelen, dus dat werd mijn doel deze dag.

De wandelschoenen werden aangetrokken en natuurlijk ging mijn eeuwige metgezel, de fotocamera mee want je weet maar nooit wat je tegen kunt komen. Vanuit Genderen ging het richting Eethen en even voor de begraafplaats vond ik het kleine bruggetje over de sloot dat naar het wandelpad gaat. Nou ja, een bruggetje is het eigenlijk niet, maar meer een flinke plank die voor sommigen misschien wel een beetje smal is uitgevallen. Maar goed: we kwamen zonder nat pak aan de overkant. Tijdens de laatste bijeenkomst van Samen Doen dat een paar weken geleden werd gehouden werd al een suggestie gedaan om er een ‘echt bruggetje’ te gaan plaatsen.

Nadat we een tijdje over het keurig gemaaid pad hadden gelopen, verstomde de dorpsgeluiden en hoorde je alleen maar de vogels om je heen. Heerlijk rustig en je gedachten gaan automatisch op een andere golflengte draaien. Alle beslommeringen van de dagelijkse dag verdwijnen en je voelt de rust van de natuur over je heen komen. Je voelt je één met de rust van de natuur en je blik wordt vanzelf meer gericht op al het mooie wat er om je heen is te zien. Zelfs de dieren om je heen schijnen te begrijpen dat je hier voor je rust komt en kijken je vriendelijk aan.

Ergens langs het pad zie opeens vogels die je in het dorp niet zo snel zult zien, of misschien is het wel dat je er in het dorp geen aandacht voor hebt. Een eind verder ligt er een opengebroken ei, en je vraagt je af of daar een jong uit is gekomen of dat het misschien is geroofd uit een nest van een andere vogel en leeg gegeten is . Al wandelend merk je dat je ineens aan andere dingen gaat denken die rust geven. Je bent niet meer bezig met allerlei planningen van de week maar met genieten van de natuur.

Aan het einde van het wandelpad komen we halverwege de Elsdijk uit en gingen we richting de Tol waar we langs het kanaal weer richting Genderen wandelen. Voor de zekerheid lopen we aan de kant waar we het water kunnen overzien, want het is weer de tijd dat de jaarlijks terugkeren zwanen met hun net uitgekomen kleintjes gaan zwemmen. Jammer dat het gras tussen de weg en het kanaal weer behoorlijk hoog staat en je niet alles kunt overzien wat er in het water zwemt. Maar als je de rimpels in het water in de gaten houdt dan weet je dat er iets beweegt in het water en dat de kans groot is dat er wel een eend, watervogel of een zwaan kan zwemmen. Na regelmatig voorzichtig te hebben gekeken in het water hebben we toch de nodige vogels en zwanen gezien.

Uiteindelijk kwam Genderen weer in zicht en dan merk je geleidelijk dat de geluiden weer anders worden. Boven het geblaat van de schapen en het gekwetter van de vogels komen ook weer de dorpsgeluiden naar voren.

Na een wandeling van dik twee uur door de rust van de natuur kan de dag niet meer kapot en voel je je weer een ander mens die even zijn gedachten de vrije loop heeft laten gaan.

Nog niet er toe gekomen om eens even een paar uur de natuur in te gaan? Ik kan je het zeker aanbevelen!

Joop Lankhaar

Share
Joop
By Joop mei 17, 2017 13:46

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad