Den Bosch onder Stoom 2019

Joop
By Joop augustus 12, 2019 15:23

Den Bosch onder Stoom 2019

DEN BOSCH – Op zaterdag 21 september 2019 is het weer mogelijk om met een echt stoomtrein te reizen van Den Bosch naar Tilburg en terug. Het is een vervolg op Den Bosch onder Stoom van vorig jaar, waar de treinen toen reden van Den Bosch naar Eindhoven. Initiatiefnemer is Martijn Lankhaar die lang heeft gewoond in Meeuwen en nu een winkel heeft in Den Bosch met modeltreinen.

Passie
“Vroeger namen mijn ouders, Marrie Lankhaar & Nelma Lankhaar-van Hemert, mij vaak mee naar de Veluwe, waar nog van die oude locomotieven toeristen vervoeren in de vakanties. Sinds toen ben ik besmet geraakt met het stoomvirus”, wist Martijn ons te vertellen.

 “De afgelopen jaren heb ik de winkel aan de Vughterstraat 92 in Den Bosch overgenomen, en heb ik als 25 jarige, van mijn passie mijn werk gemaakt, een serieus bedrijf al zeg ik het zelf”, verteld Martijn. Inmiddels heeft Martijn een prachtige winkel met modeltreinen en heeft zich gespecialiseerd in de merken Märklin, Fleischmann, etc.

De hele winkel is ontstaan vanuit deze passie en tijdens de eerste editie van Den Bosch onder Stoom vorig jaar was het ontzettend gaaf om die passie naar je eigen stad te halen en te delen met zoveel mensen! We reden toen naar Eindhoven en verkochten bijna 3.000 kaartjes. 

De treinen
Er komen 4 Duitse stoomlocomotieven, allen gebouwd tussen 1940 en 1958. Bijzonder is dat er 3 locs uit de ‘’Baureihe 23’’ komen, de laatst gebouwde stoomloc serie voor het reizigersvervoer. Het zijn machines die wel 25 ton kolen ‘’vreten’’ en ruim 35.000 liter water nodig hebben. Wanneer zo’n apparaat van 30/40 meter lengte, honderden tonnen zwaar in beweging komt fascineert dat jong en oud!

Het bijzondere is dat deze locomotieven zijn uitgerust met dezelfde treinbeveiliging als de huidige moderne treinen, en daardoor op het hoofdspoor tussen de NS treinen mogen rijden.

Kaartverkoop 
Wie een rit met de trein mee wil maken kan via de volgende link kaarten bestellen: www.modeltreincenter.nl/ticketsdbos19

Foto afkomstig van Modeltreincenter Den Bosch en met toestemming geplaatst

Share
Joop
By Joop augustus 12, 2019 15:23

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad