Dochter redt haar door CO vergiftigde geraakte vader

Joop
By Joop januari 30, 2020 15:36

Dochter redt haar door CO vergiftigde geraakte vader

BRUCHEM – Een door koolstofdioxide onwel geworden man is vanmorgen door doortastend optreden van zijn dochter gered doordat ze hem naar buiten heeft gesleept. Volgens de officier van dienst (OVD) van de brandweer roken de bewoners van het pand al enkele dagen een vreemde lucht. De gewond geraakte man ontdekte vanmorgen een kapotte kachelpijp. Waarschijnlijk is hij bij het repareren daarvan onwel geworden en vervolgens door zijn dochter gevonden.

De brandweer is meteen begonnen met het ontluchten van het pand dat uit twee wooneenheden bestaat en daarna gaan ze opzoek naar het CO lek. Daarnaast gaat de brandweer ook onderzoeken wie er de laatste dagen in het pand aanwezig geweest zijn om er zeker van te zijn dat ze ook koolstofdioxide vergiftiging hebben opgelopen.

De OVD van de brandweer Ben van Steenbergen benadrukte nog eens hoe belangrijk het is om een CO melder te installeren. Koolmonoxide zie je niet, ruik je niet en proef je niet. Alleen een Co2-melder kan jou tijdig waarschuwen voor dit giftige gas. Bescherm jezelf en je gezin is zijn advies.

Share
Joop
By Joop januari 30, 2020 15:36

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad