Doek valt voor ‘Herstelfabriek’

Joop
By Joop maart 30, 2016 19:16

Doek valt voor ‘Herstelfabriek’

Foto: Genderendigitaal

Foto: Genderendigitaal

GENDEREN – We hadden als initiatiefnemers de ambitie om in Genderen, in Het Dorpshuis, een centrale plek te creëren waar iedereen zomaar kon binnenlopen om een praatje te maken, om geholpen te worden met bijvoorbeeld een defect apparaat, om een presentatie of workshop bij te wonen over een interessant onderwerp, of om creatief aan de slag te gaan met verf of tekenpotlood. Dit alles op een laagdrempelige manier met minimale kosten voor deelname. Het doel was om jong en oud de gelegenheid te bieden gezellige contacten te leggen of creatieve activiteiten te doen met dorpsgenoten. Tevens, voor wie wil, hun talenten, kennis of hobby te delen met anderen.

talentenfabriek-305x230Elke dinsdagavond was er een activiteit in Het Dorpshuis. Elke eerste dinsdag van de maand was er het ‘Open Atelier’, de plek waar een presentatie of workshop werd gehouden. Elke laatste dinsdag was het ‘Herstelfabriek’, de plek waar kapotte spullen gerepareerd konden worden. De overige dinsdagavonden was er gelegenheid om te schilderen of te tekenen in de ‘Kwastenfabriek’.

Echter, de belangstelling voor de diverse activiteiten bleef beperkt, vandaar dat we hebben besloten de Talentenfabriek ‘af te slanken’!

We hebben ruim een jaar lang van alles geprobeerd om er een succes van te maken. We hebben medewerking gevraagd en gekregen van de gemeente Aalburg en van Het Dorpshuis. We hebben subsidie aangevraagd en gekregen van het Oranjefonds.

Thur Taxi bood spontaan aan ouderen en minder validen te willen ophalen en thuisbrengen, etc. We hebben ook steeds geprobeerd om een gevarieerd en aantrekkelijk programma te maken. Er is volop gecommuniceerd via alle mogelijke media, maar de

conclusie is toch dat er in ons dorp helaas te weinig behoefte is aan activiteiten zoals in de opzet van de Talentenfabriek. Met name bij de ‘Herstelfabriek’ was dat merkbaar. Het aantal te repareren spullen werd langzaam steeds minder, de laatste keren was er zelfs helemaal niks meer aangeboden ter reparatie! Onze vrijwilligers hebben hun vrije tijd steeds met liefde en plezier beschikbaar gesteld, maar dan moet er natuurlijk wel wat te repareren zijn… Vandaar dat we besloten hebben met de ‘Herstelfabriek’ te stoppen. Dinsdag 23 februari was de laatste herstelavond, waarbij we alle vrijwilligers hebben bedankt met een kleine attentie voor hun inzet. Hierbij nogmaals bedankt namens de Talentenfabriek!

‘Open Atelier’ gaat nog even door

Onze Open Atelier-avonden worden steeds goed bezocht, echter het wordt steeds lastiger om geschikte onderwerpen of mensen te vinden om een avond zinvol te vullen. In april en juni zal er nog een Open Atelier-avond zijn (zie verderop), maar daarna zal het ook met het ‘Open Atelier’ aflopen.

Open Atelier 5 april: BOEKENRUILBEURS!

Dinsdag 5 april a.s. organiseren we in Het Dorpshuis een Boekenruilbeurs. Dit in het kader van ‘2016 Jaar van het boek’! Heb je ook je kast vol staan met boeken die je al gelezen hebt, en/of waar je niets meer mee doet?

Kom dan naar de Boekenruilbeurs!!! Alle boeken zijn welkom. Of het nu kookboeken, reisboeken, tuinboeken, kunstboeken, religieuze boeken, opvoedingsboeken of hobbyboeken zijn of misschien romans, thrillers, literatuur, detectives, kinderboeken of stripboeken, alles is welkom. Het idee is simpel! Als je een boek inlevert, krijg je een ‘tegoedkaart’ waar je weer een ander boek mee kunt terugruilen. Kinderboeken, paperbacks, strips, e.d. gelden voor één tegoedkaart, gebonden of geïllustreerde boeken voor twee tegoedkaarten. Merk uw boeken tevoren even, alle boeken die over zijn kunnen aan het einde terug worden genomen door de eigenaar òf worden geschonken aan een goed doel. De boekenruilbeurs is van 20.00 tot 22.00 uur. Consumpties zoals koffie, thee, etc. zijn voor eigen rekening.

LET OP! Tijdens de boekenruilbeurs zal er door de Kwastenfabriek, net als op andere dinsdagavonden, ook gewoon getekend en geschilderd worden. Degenen die ook geïnteresseerd zijn en eens willen tekenen of schilderen zijn van harte welkom om mee te doen, we zouden het fijn vinden als er op de dinsdagavonden nog een vijftal deelnemers bijkomen!!!

Kwastenfabriek neemt deel aan Aalburgse Kunstroute

De 10e editie van de Aalburgse Kunstroute staat gepland op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei a.s. Dit jaar staat de kunstroute in het teken van Jeroen Bosch. De Kwastenfabriek zal met nog enkele Genderense schilders deelnemen met een uitgebreide expositie in Het Dorpshuis. Ook de bewoners van De Ruiterhof zullen hun werk hierbij tentoonstellen. Het belooft daarmee een interessante een veelzijdige expositie te worden. Bij Het Dorpshuis is ook een brochure en route te verkrijgen om de gehele kunstroute te volgen.

De kunstroute is vrijdag 20 mei (19.30 – 21.30 u) en zaterdag 21 mei (11.00 – 17.00 uur).

Op zaterdag 21 mei organiseert tevens onze Genderense Muziekvereniging Excelsior haar jaarlijkse ‘Open dag’! Kortom, genoeg reden om 20 en/of 21 mei een kijkje te nemen in Het Dorpshuis.

SUSHIOpen Atelier 7 juni: WORKSHOP ZELF SUSHI MAKEN!!!

Altijd al zelf sushi willen leren maken? Kom dan naar onze laatste!!! Open Atelier-avond en volg onze sushiworkshop! Onder deskundige begeleiding van Daniël van Drunen, ‘afgestudeerd’ op sushigebied, leert u de fijne kneepjes en gaat u zelf aan de slag. Zoals waarschijnlijk bekend is Sushi van oorsprong een Japans gerecht, een hapje wat bestaat uit rijst in diverse vormen gegoten. Met daarop of ertussen de andere ingrediënten, denk bijvoorbeeld aan vis of zeevruchten maar ook aan gebakken ei of groenten. Sushi is er in vele soorten, bijna altijd is rijst de basis. Sushi maken staat garant voor gezellig en lekker koken met als resultaat: heerlijk en supergezond eten. Je rolt, vouwt en snijdt de dagverse ingrediënten tot ware Sushi kunstwerkjes. Ben je geïnteresseerd meld je dan direct aan via  talentenfabriekgenderen@hotmail.com, o.v.v. ‘sushi’,

N.B! Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen, de kosten zijn € 10 per persoon. Vanwege tijdige bestelling/inkoop is aanmelden verplicht betalen en deelnemen. Bij eventuele verhindering mag wel een vervanger de plaats innemen!

Komende agenda

  • Di 29 maart (20-22 uur): Kwastenfabriek (tekenen en schilderen).
  • Di 5 april (20-22 uur): BOEKENRUILBEURS, tevens Kwastenfabriek (tekenen en schilderen).
  • Di 12, 19 en 26 april (20-22 uur): Kwastenfabriek (tekenen en schilderen).
  • Alle dinsdagen in mei (20-22 uur): Kwastenfabriek (tekenen en schilderen).
  • Vr 20 mei en za 21 mei (resp. 19.30 – 21.30 uur en 11.00 – 17.00 uur): AALBURGSE KUNSTROUTE.
  • Di 7 juni (20-22 uur): Open Atelier, workshop zelf SUSHI MAKEN
  • VERWACHT: op een zaterdag begin zomer: BUITENSCHILDEREN! (geïnteresseerden kunnen zich vast aanmelden via talentenfabriekgenderen @ hotmail.com, ovv ‘buitenschilderen’!)

Dit bercht is 2161 keer gelezen

Share
Joop
By Joop maart 30, 2016 19:16

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad