Drie prijzen tijdens Biesbosch Open Water Race

Joop
By Joop september 10, 2018 10:45

Drie prijzen tijdens Biesbosch Open Water Race

Werkendam, 8 september 2018 – Ter hoogte van Kooikamp 10 hebben de Biesboschzwemmers het afgelopen weekend voor de zesde keer de Biesbosch Open Water Race (BOWR) georganiseerd. Namens de Werkendamse vereniging kwamen 11 zwemmers aan de start van het wedstrijdprogramma. Drie zwemmers mochten naar het podium komen.

De dag begon met zon, die later op de dag achter de wolken verdween. Het bleef de hele dag droog en dat was heel wat beter dan een jaar terug. In water van 18 graden wisten Ingmar Visser, Anne Lisman en Lars de Kooter zich in de prijzen te zwemmen.

Ingmar zwom bij de masters op de 1000 meter schoolslag naar het goud, ruimschoots voor nummer twee. Anne was de jongste Biesboschzwemmer die in de prijzen zwom en zij deed dit op de 250 meter vrije slag. Anne mocht een mooie bronzen medaille op halen. Brons was er ook voor Lars, hij maakte het wel spannend want het verschil met de nummer vier was minder dan een seconde.

Sabrina Boekhout, Robin Iking en Richard Tiemstra wisten ook bij de beste drie bij de masters te eindigen, maar voor hen was er geen medaille omdat alleen voor de beste zwemmers een prijs wordt uitgereikt. Sabrina en Robin deden dit op de 1000 vrije slag en Richard op de 1000 ‘school’.

Behalve Anne zwom ook Suze de Heus bij de jongste zwemsters mee en zij deed dit heel netjes en werd vijfde. Net als Suze, zwom Kaylie Branderhorst voor het de eerste keer in het open water en met heel veel doorzettingsvermogen zwom ze haar 1000 meter uit.

Andere deelnemers aan de wedstrijd waren Chimène Huisman, Wouter van der Stelt en Julia Verhoeven. Zij konden zich niet in de strijd op de prijzen mengen, maar zwommen wel goede races.

Naast de wedstrijdnummers waren er ook zogenaamde prestatietochten. Hier ligt het accent meer op het uitzwemmen dan op de tijd. Marjo Goelema, Tonny Klop-Methorst, Erik en Larissa Huisman zwommen de 5000 meter voor de Stichting ALShetjeraakt en zwommen allen de afstand volledig uit. Marjo en Tonny bleven binnen de anderhalf uur en Erik en Larissa hadden ongeveer 10 minuten meer nodig. Een knappe prestatie aangezien de eerste drie nooit een 5 kilometer in open water gezwommen hebben. Bij de 1000 meter voor ALShetjeraakt gingen Rik, Hannah en Pieter Vink, Bianca den Besten en Heidi Huisman het water in.

Over een jaar zal er hoogstwaarschijnlijk weer een wedstrijd op dezelfde locatie georganiseerd gaan worden. Het is te hopen dat er dan een grotere deelname van de Biesboschzwemmers is tijdens de wedstrijd.

Dit bercht is 539 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 10, 2018 10:45

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg