Drukbezochte opening van Energieloket Zaltbommel

Joop
By Joop januari 17, 2020 15:46

Drukbezochte opening van Energieloket Zaltbommel

Onafhankelijk advies over energie besparen en energie-opwek

Het Energieloket Zaltbommel opende afgelopen woensdag 15 januari haar deuren in Het Groene Huis in Zaltbommel. Hier kunnen inwoners van de gemeente Zaltbommel terecht voor onafhankelijk advies voor energie besparen en energie-opwek in de eigen woning.

Behoefte aan persoonlijk en onafhankelijk advies
Boukje Pennings is coördinator van het Energieloket en geeft advies. “Ik merk dat er veel behoefte is aan onafhankelijk advies over energie besparen en energie opwekken. Waar begin je als je wilt besparen op je energierekening of zelfs aardgasloos wilt wonen?  Mensen uit Zaltbommel willen met de energierekening in hun hand dichtbij huis ergens binnen lopen voor advies. En dat kan vanaf vandaag!”

Lokale leveranciers
Wethouder Willem Posthouwer ziet het vele werk dat gedaan moet worden om de huizen in Zaltbommel te verduurzamen: ”Ik hoop ook dat veel lokale en regionale ondernemers zich hier aansluiten. Een goede kans om zo onze lokale economie verder te stimuleren.” De gemeente Zaltbommel heeft nu een duurzaamheidslening waar, tegen een lage rente,  een bedrag geleend kan worden voor het verduurzamen van een eigen woning. “Anders dan veel andere financieringsvormen kunnen hier ook oudere mensen gebruik van maken.”

Het Energieloket is iedere woensdagmiddag geopend van 13:00 – 17:00 uur of op afspraak en is gevestigd in Het Groene Huis, naast het Gemeentehuis in Zaltbommel.
Foto’s: gemeente Zaltbommel

Share
Joop
By Joop januari 17, 2020 15:46

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad