Eerste officiële KNGU wedstrijd voor instappers W.I.K.

Joop
By Joop februari 4, 2019 21:30

Eerste officiële KNGU wedstrijd voor instappers W.I.K.

Zaterdag 2 februari werd er door zes turnsters van Sportvereniging W.I.K. in Zierikzee geturnd. Voor Isa den Boer, Zoë Riedijk, Lieke van Rijswijk en Emmelie Tankens een extra spannende dag omdat zij voor het eerst mochten deelnemen aan een officiële KNGU wedstrijd.

Voor Noa Dammers en Yara Bouman zat uitslapen er niet in. Al om 8.00 begonnen zij aan hun warming-up in Zierikzee. Yara startte erg sterk op brug met een mooie oefening. Van de 19 deelneemsters pakte zij de 2e plek op brug. Ook haar balk oefening was mooi met hoge sprongen. 

Noa turnde een hele nette vloeroefening met een hoge moeilijkheidsgraad. Dit werd beloond met een hoog punt. Ze sloot de wedstrijd af met twee goede sprongen. De concurrentie in het niveau (pupil 1 D2) is ontzettend groot. Een podiumplek zat er niet in maar de meiden kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

De volgende ronde was het de beurt aan de vier instappers. De vier meiden in de leeftijd van 8 en 9 jaar oud namen het op tegen leeftijdsgenootjes uit het district Zuid. Isa, Zoë, Lieke en Emmelie turnden alsof ze al jaren op wedstrijd gaan. Zoë startte met twee super goede sprongen en ontving het 2e punt van de 22 deelneemsters! Met een big smile betrad zij de vloer en turnde haar vloeroefening netjes en met veel uitstraling. Isa turnde een stabiele wedstrijd op alle vier de toestellen met als uitschieter een mooie brugoefening. Lieke turnde ook stabiel maar miste nog net wat moeilijkheid op vloer Dit maakte zij echter goed door heel netjes te turnen. Vooral haar balk oefening wat mooi zonder wankelingen. Ook Emmelie turnde een super strakke balkoefening. Dit werd beloond met een hoog punt. Op de andere drie onderdelen turnde zij erg stabiel zonder fouten. Ook in deze categorie is de concurrentie echter groot. Zoe werd 18e, Lieke 16e, Emmelie 12e en Isa 8e.

Zij kunnen terugkijken op een goede eerste wedstrijd. 

Foto: W.I.K.

Share
Joop
By Joop februari 4, 2019 21:30

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad