Elfde en mogelijk LAATSTE Kunstroute Aalburg: Aalburg pakt uit!

Joop
By Joop mei 13, 2018 23:32

Elfde en mogelijk LAATSTE Kunstroute Aalburg: Aalburg pakt uit!

GENDEREN – Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2018 wordt de elfde Kunstroute gehouden in Genderen. De laatste kunstroute? Of het de laatste Kunstroute zal worden is nog niet bekend, maar wel als laatste in de gemeente Aalburg, want in 2019 krijgt de gemeente een andere naam, “Altena”. maar laten we niet te snel op de toekomst vooruit lopen. 

De Kunstroute wordt gehouden van vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De route wordt voor de eerste keer in één dorp gecentreerd, namelijk in Genderen. Er zijn in Genderen 13 locaties gevonden waar de in totaal ruim 50 exposanten uit de gemeente Aalburg hun kunstwerken zullen tonen. (zie bijgaande brochure!)

Er zal een grote variatie aan kunstvormen te zien zijn. Naast een keur aan schilderijen, tekeningen, foto’s, beelden en keramiek, zal er ook o.a. papiersnijkunst, quilts, fantasy planets, sieraden, mathematische objecten, bloemsierkunst, food art, etc. getoond worden!

In april is er ook het scholenproject geweest. Op Park Veldzicht hebben ruim 700 basisschoolkinderen kennis kunnen maken met diverse kunstvormen. Hun werken zullen ook getoond worden op de 13 locaties op de route!

Entertainment en bijzonderheden:
Bij Dorpshuis Genderen kunt u genieten (Vrijdag 25 mei) van mime en animatie van Peter van de Poort. Peter is tevens ook de openingsact van de Kunstroute en is op beide dagen ook te zien voor u als bezoeker. U vind hier ook de overzichtsexpositie (een selectie werken van alle exposanten).

Op zaterdag om 11.00 en 12.00 uur kunt u bij het Dorpshuis genieten van muziek van De Ertepikkers (Muziekvereniging Excelsior). Bij locatie Hervormde kerk kunt u tijdens de Kunstroute uren de toren van de kerk beklimmen. Ook kunt u hier luisteren naar organisten Henk Teuling, Lucius de Haan of Stephan Dammers.

Op locatie De Ruiterhof zal poëzie voorgedragen worden door Els Rutgers en Hendrien de Jong. Op deze locatie kunt u ook de werken van de bewoners van de Ruiterhof bewonderen.

Op vrijdagavond en zaterdag is er op diverse locaties gitaar en zang van troubadour Jan van den Bogaard. Op locatie Prisma is op zaterdag Hans Blijenberg te horen met zijn mondharmonica. Op deze locatie kunt u ook de werken van de Prisma bewoners bewonderen.

Verder zijn er op tal van andere plaatsen in Genderen projecten te bewonderen, zoals in de lagere school van Genderen.

De plaatsen van de kunstroute kunt u vinden in het overzicht hieronder:

 

 

Dit bercht is 1004 keer gelezen

Share
Joop
By Joop mei 13, 2018 23:32

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg