Feestweek Drongelen. Stichting Dorpsbelangen Drongelen bestaat 60 jaar

Joop
By Joop augustus 5, 2019 20:16

Feestweek Drongelen. Stichting Dorpsbelangen Drongelen bestaat 60 jaar

DRONGELEN – In Drongelen en omstreken is het al een tijdje bekend: Stichting Dorpsbelangen Drongelen bestaat 60 jaar in september, en wel op 10 september. Reden genoeg dus om een feestweek te organiseren. En dat gaat dan ook gebeuren, nl van dinsdag 10 september tot en met zaterdag 14 september.

De vrijwilligers van de stichting hebben voor deze feestweek een programma samengesteld. Zij hebben geprobeerd om voor elke doelgroep een activiteit te organiseren, en zij zijn van mening dat zij daar in geslaagd zijn.

Dinsdag  10 september bestaat Stichting Dorpsbelangen Drongelen dus exact 60 jaar. Op deze datum zal ’s avonds de feestweek officieel geopend worden door wethouder Van Oosten in dorpshuis De Oude School in Drongelen. Aansluitend  is er een tentoonstelling over 60 jaar Stichting Dorpsbelangen Drongelen. De tentoonstelling is gemaakt door Jaap Dammers. En Jaap mag je wel Drongelen-kenner noemen. Hij heeft (met succes) al meerdere tentoonstellingen gemaakt over Drongelen, dus deze tentoonstelling zal wederom zeer de moeite waard zijn.

De woensdag staat vooral in het teken van de kinderen en de ‘oudjes’. ’s Middags komt voor de kinderen clown Wilco optreden met zijn komische goochelshow. Naast grappen en  grollen vertoon clown Wilco de meest verbazingwekkende trucs. En daarbij tovert hij onder meer echte dieren. Als de voorstelling van clown Wilco is afgelopen, staat er de volgende activiteit al weer voor de deur.  En dat kan je eigenlijk wel letterlijk opvatten. Het is namelijk een buitenactiviteit. Buiten op het terrein van dorpshuis De Oude School is er dan namelijk een spectaculaire roofvogelshow. Plusminus 10 verschillende roofvogels zullen rondom het dorpshuis vliegen tijdens de demonstratie, waarbij elke vogel op z’n eigen manier voor spektakel zorgt. Na afloop van de demonstratie is er eventueel de mogelijkheid om een vogel nog eens van dichtbij te bewonderen.

En dan de ‘oudjes’. Eten voor ouderen is een echt begrip in Drongelen. Eens per maand komen zij met tientallen naar het dorpshuis waar zij telkens weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Zo ook tijdens de feestweek. Zij kunnen dan genieten van een luxe barbecue. De keuze is op de barbecue gevallen, omdat er normaal gesproken ook complete barbecue-pakketten besteld kunnen worden bij De Oude School.

Donderdagavond 12 september is er een pubquiz in het dorpshuis. De quiz bestaat uit enkele ronden, welke weer een eigen thema hebben. Er zullen vele vragen worden afgevuurd op de deelnemers, die veel kennis van hen vragen. De deelnemers moeten van alle markten thuis zijn om een topscore te behalen. Maar………. het gaat vooral om het meedoen. En de gezelligheid.

Een van de activiteiten die de laatste jaren georganiseerd wordt in Drongelen, is de bandavond. En als er dan een feestweek georganiseerd wordt, dan moet de bandavond zeker op de agenda staan.  En die staat er dan ook op, te weten op vrijdagavond 13 september. De 2 bands die op deze avond spelen, hebben een behoorlijke staat van dienst. The Fast Lane heeft al vaker gespeeld in Drongelen en is dus geen onbekende. De tweede band is Stones Affair. Deze band heeft ook al eens gespeeld in Drongelen, maar dat was toen op een besloten feest. Nu dus voor grote publiek. Beide bands weten dus wel hoe zij de boel op stelten kunnen zetten. Goede muziek dus om te dansen en voor een boel gezelligheid.

En dan de zaterdag. Dan is er een dorpsbrunch. Wederom heerlijk eten met dorpsgenoten. Gegarandeerd dat de mensen met een voldaan gevoel van tafel komen. En dan ’s avonds de afsluiter van de Drongelse feestweek: de feestavond. Dansen en met muziek voor iedereen, want ‘u vraagt, wij draaien’ zal zeker van toepassing zijn. Plaatjes aanvragen dus. Er zullen tijdens de feestavond ook enkele gastoptredens zijn van dj’s uit de tijd van disco.

Al met al is er weer een leuk programma samengesteld door Stichting Dorpsbelangen Drongelen. Zij kijken uit naar de feestweek.

Info met betrekking tot tijden en aanmelden worden binnenkort via de verschillende kanalen bekend gemaakt. Wil je sowieso op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?  Like dan de facebookpagina, www.facebook.com/oudeschooldrongelen of bezoek de website van het dorpshuis www.dorpshuisdrongelen.nl

Share
Joop
By Joop augustus 5, 2019 20:16

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad