Foto + videoreportage protest boeren uit de Bommelerwaard

Joop
By Joop december 19, 2019 14:18

Foto + videoreportage protest boeren uit de Bommelerwaard

BOMMELERWAARD – Een grote groep boeren uit de Bommelerwaard zijn net als op vele andere plaatsen in Nederland de weg op gegaan om te protesteren tegen het stikstofbeleid van de regering. Ze moesten hiervoor al vroeg hun bed uitkomen, want het was woensdagmorgen om 05.45 uur verzamelen bij Van der Valk in Zaltbommel.

Vervolgens op weg naar Vuren met als doel om daar een samenvoeging tot stand te brengen met een groep uit deze regio. En dan over de A15 naar het eerste doel van deze dag, chemiebedrijf Chemours uit Dordrecht. Hier was al een flinke groep uit de regio Alblasserdam aanwezig waardoor de uiteindelijk groep tractors was gegroeid naar 180. Dat was ook natuurlijk ook niet aan de politie voorbijgegaan want er was inmiddels een flink peloton ME met zelfs een waterkanon paraat.

Chemiebedrijf Chemours verraste alle deelnemers die meededen aan het protest met een bekertje koffie waardoor ook hier de stemming er goed inbleef. Onder begeleiding van de politie en de ME ging men vervolgens via de A16 en de A15 naar Shell Pernis om ook hier een punt te maken over het stikstofbeleid van de regering. En het zal wellicht ook niemand verbazen dat ook hier alles keurig verliep. Zo goed zelfs dat de politie besloot de grote stoet op weg naar het volgende doel niet meer te begeleiden.

Dat volgende doel was na een tussenstop bij de Mac in Vuren, een korte blokkade van distributiecentrum AH in Geldermalsen van een kleine groep uit de Bommelerwaard. Na ook hier weer in goed overleg met de werd besloten de blokkade op te heffen en nog even op de openbare weg het uiteindelijke doel van deze dag kracht bij te zetten. Uiteindelijk konden de Bommelerwaardse boeren terugzien op een feilloos verlopen dag. Dat was ook het doel van de organisatie, zoveel mogelijk het standpunt van de boeren duidelijk maken met zo min mogelijk overlast voor de burgers, en dat is prima gelukt. En dat er nog steeds veel sympathie is voor de actie van de boeren bleek wel uit het enorme aantal duimpjes die ze onderweg te zien kregen.  

Share
Joop
By Joop december 19, 2019 14:18

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad