Fris SKV scoort moeizaam

Joop
By Joop september 10, 2018 10:59

Fris SKV scoort moeizaam

SLEEUWIJK – Afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van een op 5 plaatsen gewijzigd SKV. Het Sleeuwijks keurkorps heeft een ernstige verjonging ondergaan. De open gevallen plaatsen zijn ingevuld door Robin Duizer, Lucas Naeye, Esther Vink, Annika van Gelder en Cristhel Duijzer.

SKV snakte ook wel naar verjonging dus een goede ontwikkeling voor het korfbal in Sleeuwijk. De ploeg mocht ook een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen. JAKKO sport kleedde de ploeg volledig in het nieuw. De afgelopen voorbereiding werd er wel al duidelijk dat er nog wel werk aan de winkel is voor de jonge groep. Het scorend vermogen is nog niet op orde. Leuk samenspel en een sterke rebound zijn aanwezig, maar de finesse om te scoren ontbreekt nog. Geen man overboord, want de Sleeuwijkse korfballers zien het avontuur in de 3e klas vooral als een leerschool om beter te worden.

Zo werd de wedstrijd thuis op sportcomplex de Roef onbevangen begonnen tegen THOR uit Rotterdam. De Rotterdammers brachten duidelijk meer ervaring in de ploeg. Zo verstoorde ze de aanvallen van de SKV. SKV stond verdedigend ook sterk en zo werd er de 1e helft uiterst weinig gescoord. De rust werd ingegaan met een 1-3 achterstand. Alleen Esther Vink kwam tot scoren. Na rust een meer open wedstrijd. De rebound van SKV werd sterker.

Er werd aan beide zijden iets beter geschoten en de wedstrijd van 2-4, 3-5 en 5-7 bleef SKV in de wedstrijd. Hier stokte het scoren van SKV weer terwijl er wel voldoende kansen waren. THOR liep uit naar 6-11 en de wedstrijd was gespeeld. Demonstratief voor de wedstrijd was een aanval van wel 3 minuten met wel 10 schoten waar de korf niet werd gevonden. Voor SKV een duidelijk leerpunt om de volgende wedstrijden in te gaan tegen titelfavorieten Korbatjo en ACKC. Kans op winst tegen deze ploegen is lastig, maar de Sleeuwijkers gaan de huid zo duur mogelijk verkopen.

Volgende week speelt SKV uit tegen Korbatjo (Oud-Beijerland) en de week erna  thuis de derby tegen ACKC. Volgens insiders nog nooit vertoond op dit niveau.

Dit bercht is 645 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 10, 2018 10:59

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg