Geen geld terug voor de inwoners van Altena – Stemmen staken in de Raad over voorstel

Joop
By Joop juli 16, 2021 11:21

Geen geld terug voor de inwoners van Altena – Stemmen staken in de Raad over voorstel


Inwoners merken helemaal niets in hun portemonnee van de miljoenenoverschotten in onze gemeente en dat is erg jammer vindt Raadslid René Roovers (CDA Altena) die afgelopen raadsvergadering een voorstel indiende om het geld wat over is aan de inwoners terug te geven.

Miljoenen over
Voor de tweede jaar op rij houdt de gemeente Altena geld over. In 2019 boekte de gemeente Altena een “winst” van € 8,2 mln; over 2020 kan de gemeente een bedrag van € 6,2 miljoen bijschrijven op de spaarrekening. Roovers is blij dat het het college  uitstekende schatkistbeheerder blijkt te zijn en zorgvuldig omgaat met belastinggeld maar wat merken de inwoners van Altena nu van al die mooie resultaten vroeg hij zich af.  Roovers diende een voorstel in met als doel een gedeelte van de winst van de gemeente terug te geven aan de inwoners van Altena. Hij stelde voor om de kosten voor het inzamelen van afval, die volgend jaar fors stijgen, minder hard te laten stijgen. Zo geef je geld wat je niet nodig hebt terug vindt Roovers tenslotte is het geld van onze inwoners zelf.

Stemmen staken
Het voorstel om geld terug te geven aan de inwoners is tijdens de begrotingsbehandelingen besproken in de gemeenteraad van Altena. Door een deel van de raad werd het voorstel van het CDA omarmd terwijl een zelfde deel van de raad  tegen het voorstel was om onze inwoners mee te laten delen in de “’winst” die de gemeente de afgelopen 2 jaar heeft gemaakt. Een “winst” die mede is ontstaan door geld dat is opgehaald bij onze burgers in de vorm van belastingen.
Ook na de tweede stemronde was de uitkomst dat 14 leden van de raad  “voor” stemden en 14 leden “tegen’’. Een gelijk spel dus wat betekent  dat het voorstel van CDA Altena om inwoners van Altena mee te laten delen in de “winst” niet doorgaat. Echt een gemiste kans om geld van de inwoners netjes terug te geven  aldus een teleurgestelde  Roovers

Share
Joop
By Joop juli 16, 2021 11:21

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
het weer

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad

Het weer in Altena

Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad