Gemeente Aalburg weet nog niets over eventuele huisvesting arbeidsmigranten in Eethen

Joop
Door Joop oktober 5, 2017 13:15

Gemeente Aalburg weet nog niets over eventuele huisvesting arbeidsmigranten in Eethen

AALBURG – Er zijn nog geen plannen bekend bij de gemeente Aalburg dat er ook een aanvraag zou liggen om op de plaats van de Schuur in Eethen ook een voorziening te realiseren voor arbeidsmigranten.

Door Hans Verbeek

Tijdens de bijeenkomst over het huisvesten van arbeidsmigranten in Zuilichem gingen de geruchten rond dat de initiatiefnemers voor deze plannen ook in Aalburg zoiets zouden willen opzetten. Toeval is dat zowel de veel besproken locatie in Zuilichem als van de Schuur in Eethen in handen zou zijn van dezelfde eigenaars. De voorgenomen plannen in Zuilichem zorgden daar voor veel ophef omdat de bewoners clustering van 300 arbeidsmigranten op die locatie te veel van het goede zou zijn. Een informatieavond voor de bewoners die woensdagavond werd gehouden werd bezocht door 300 verontruste inwoners (zie video hieronder).

Ook in Waalwijk op het voormalige sportpark van RWB komt een vergelijkbare voorziening. Die zou vooral arbeiders moeten gaan herbergen die bij Bol.com aan de slag gaan. Ook in Zuilichem zijn ze bang dat de voorziening die daar zou moeten komen vooral bedoelt is voor werknemers van dit Waalwijkse bedrijf en niet voor de tuinders in de Bommelerwaard.

De Zaltbommelse wethouder Van Bragt deelde woensdagavond die zorgen en vertelde daar al over te hebben gesproken met zijn Waalwijkse collega en daarbij had aangegeven dat dit niet de bedoeling zou zijn.

Dit bercht is 2057 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop oktober 5, 2017 13:15

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg