Genderen krijgt zijn eigen “Erwtepikkers Dorpsquiz”

Joop
By Joop januari 20, 2018 11:16

Genderen krijgt zijn eigen “Erwtepikkers Dorpsquiz”

GENDEREN – Afgelopen week maakte de stichting “Dorpsquiz Genderen” bekend dat er dit jaar gestart gaat worden met een grote Dorpsquiz voor Genderen. Een quiz voor jong en oud die over twee dagen verdeelt zal gaan worden. Ook mensen van buiten Genderen mogen meedoen, maar minimaal 1 persoon moet in Genderen wonen.

Afgelopen week maakten de initiatiefnemers, Arno Bouman, Rianne de Hart en Marjolien Schouten bekend dat ze al een tijd bezig waren een Dorpsquiz te ontwikkelen voor Genderen met als voorbeeld de Dorpsquiz in Andel, waar ze zelf al een aantal keren aan hadden meegedaan. Samen met Oranjevereniging Juliana uit Genderen, bedachten ze een plan om dag twee te koppelen aan het Zomerfeest in Genderen.

Zo’n Quiz komt de leefbaarheid ten goede, want in de Quiz moeten de mensen met elkaar na gaan denken over de opdrachten die in groepsverband uitgevoerd moeten worden, verteld Arno Bouman. De Dorpsquiz is voor jong en oud, waarbij samenwerking en creativiteit belangrijk zullen zijn. Opdrachten zullen in teamverband uitgevoerd moeten worden en een achterban zal zeker noodzakelijk zijn om antwoorden te zoeken op bijvoorbeeld internet. Een groep zal bestaan uit 8 tot 15 personen die samen de soms moeilijk vragen moeten oplossen, waarbij alles is toegestaan zoals: telefoon om de achterban te raadplegen of om op internet naar antwoorden te zoeken.

Per team moeten 120 opdrachten worden uitgevoerd, waarbij geen auto mag worden gebruikt.

De Quiz wordt over twee dagen uitgesmeerd waarvan de eerste dag op 29 juni gehouden zal worden. De tweede dag, en tevens de finaledag wordt gehouden op donderdag 23 augustus, die tevens de invulling zal zijn van het Zomerfeest Genderen die dag, waarop ook de prijzen uitgereikt zullen worden.

Kosten per Team bedragen €25,-. Per team moet minimaal één persoon woonachtig zijn!

De initiatiefnemers zien het helemaal zitten maar hun motto is: “Meedoen is belangrijker dan winnen”.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://gendersedorpsquiz.nl/

 

Dit bercht is 1354 keer gelezen

Share
Joop
By Joop januari 20, 2018 11:16

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad