Glazen Etalage vrijdag van start in Sleeuwijk

Joop
By Joop december 5, 2016 11:02

Glazen Etalage vrijdag van start in Sleeuwijk

glazen-etalage-sleeuwijkSleeuwijk – Aanstaande vrijdag 9 en zaterdag 10 december is het zover: Radio A-FM en Altena TV organiseren voor het vijfde jaar op rij de actie ‘Glazen Etalage’. Tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt op tal van manieren geld ingezameld voor ‘Serious Request’. Dit is de actie van het landelijk radiostation 3FM, wat in de volksmond ook wel het ‘Glazen Huis’ wordt genoemd. Met de actie ‘Glazen Etalage’ heeft Altena heeft dus min of meer haar eigen ‘Glazen Huis’.

Dit jaar wordt de Glazen Etalage wederom georganiseerd in het winkelcentrum ‘De Nieuwe Es’ in Sleeuwijk. Het winkelpand waarin de tijdelijke radio- en televisiestudio zijn gevestigd, is echter wel gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. De tijdelijke studio zal op 9 en 10 december te vinden zijn tegenover het grote parkeerterrein voor de supermarkt Albert Heijn.

Programma
Dit jaar zal de actie vrijdag om 09:00 uur van start gaan. Vanaf dat moment is de actie in het gehele Land van Heusden en Altena live mee te beleven via Radio A-FM op 107.1 en 107.8 FM en via Altena TV op Ziggo kanaal 40. Vanaf 17:00 uur opent het horecaplein tegenover de etalage. Op vrijdagavond zullen de bezoekers aan de ‘Glazen Etalage’ getrakteerd worden op live muziek van o.a. de coverbands: Emily & the Young Ones en Roefband, een dj: Joshy G en (Nederlandstalige) meezingers van: Sisters Nightingale en Thom Craane.

Op zaterdag is er volop gezelligheid op het horecaplein met vermaak voor de kinderen met onder andere een springkussen en de mogelijkheid om te schminken. Op het podium zijn er ondertussen optredens van de band Awash, Sailing to Suez en WOOT. Vanaf 17:00 uur start het finale uur van de actie met een speciale afsluiting van de Glazen Etalage en de bekendmaking van het eindbedrag.

Uitnodiging
Iedereen is van harte welkom en uitgenodigd om langs te komen in Sleeuwijk, de sfeer te proeven, mee te maken hoe er radio gemaakt wordt vanuit de etalage en een drankje te nuttigen in een gezellige ongedwongen sfeer op het horecaplein. Als je geen gelegenheid hebt om langs te komen, kan je de actie ook volgen via de speciale actie website, www.glazenetalage.nl.

Radio A-FM en Altena TV
De medewerkers van Radio A-FM en Altena TV zullen live verslag doen van het gehele evenement. De medewerkers van Radio A-FM zullen dit grotendeels doen vanuit de Glazen Etalage. De medewerkers van Altena TV zullen ook veelvuldig buiten de Glazen Etalage te zien. Zij maken eigen reportages en interviews. Hiermee wordt dus ook 33 uur lang echte live TV gemaakt.

Tijdens de Glazen Etalage zijn diverse gasten aanwezig, worden verzoeknummers gedraaid, zijn er tal van ludieke acties en wordt ook aandacht gevraagd voor het goede doel van dit jaar.

Longontsteking
Serious Request (en dus ook de ‘Glazen Etalage’) vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het motto ‘Laat ze niet stikken’ en met dit motto vraagt 3FM en het Rode Kruis aandacht voor het voorkomen en genezen van longontsteking met name bij jonge kinderen. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Een longontsteking is erg gevaarlijk, maar hoeft niet dodelijk te zijn. Met de juiste middelen en kennis is longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen.

Help mee met een eigen actie
Vorig jaar wisten de medewerkers van Radio A-FM en Altena TV het mooie bedrag van € 9.250,- op te halen. Ook dit jaar hopen de medewerkers een dergelijk mooi bedrag op te halen. Uiteraard kunnen zij dat niet zonder de luisteraars en kijkers van respectievelijk Radio A-FM en Altena TV. Wil je een actie organiseren om geld in te zamelen voor de ‘Glazen Etalage’? Laat het Radio A-FM en Altena TV weten via actie@radioafm.nl.

Hoe luister en kijk je naar de actie?
Radio A-FM is in het Land van Heusden en Altena te ontvangen in de ether op 107.1 en 107.8 FM en in de gemeente Woudrichem en Werkendam via de kabel op 102.0 FM. Er luisteren er ook veel mensen digitaal via www.radioafm.nl, radiokanaal 780 bij Ziggo of met de A-FM app. Download de app voor Android, iOS en Windows door te zoeken op ‘altena’ of ‘a-fm’.

In de gemeenten Werkendam, Woudrichem, Aalburg, Gorinchem en Giessenlanden is Radio A-FM ook te ontvangen via digitaal TV kanaal 40 van Ziggo. U kijkt dan naar Altena TV.

Dit bercht is 1453 keer gelezen

Share
Joop
By Joop december 5, 2016 11:02

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad