Grip op Water Altena

Joop
By Joop april 28, 2021 14:32

Grip op Water Altena


ANV Altena-Biesbosch heeft op nationale zaaidag weer veel bloemenzaad uitgedeeld aan geïnteresseerde inwoners. Het eerste zakje is door de voorzitter van de Agrarische Natuurvereniging overhandigd aan gemeenteraadslid Pim Bouman.

Als wethouder van voormalig gemeente Wijk en Aalburg opperde hij in 2018 het idee om een tegeltax in te voeren vanwege de urgentie van het bestrijden van wateroverlast. Het thema is nog volop actueel.

Agrarische Natuurvereniging, gemeente Altena en Waterschap Rivierenland vragen daarom aandacht voor meer Grip op Water. http://altena.gripopwater.nl/

Het doel is Altena waterbestendiger te maken en te kijken wat inwoners zelf daaraan kunnen bijdragen.

Gemeente Altena doet met dit doel mee aan de landelijke actie NK tegelwippen. Op de site nk-tegelwippen.nl kunt u doorgeven hoeveel tegels u heeft gewipt en op vertoon van de mail die u dan ontvangt, kunt u de gewipte tegels in de maand mei gratis inleveren in Giessen of Werkendam. Nog beter is het om de tegels te hergebruiken voor bijvoorbeeld een beschutting voor de bijen.

Tegels verwijderen helpt om wateroverlast te voorkomen en water vast te houden bij droogte. U kunt dus het door ANV uitgedeelde bloemenzaad zaaien op de plaats van de tegels. Dit bevordert de biodiversiteit en bovendien is groen goed voor ieders gemoed.

Doet u mee? De NK-tegelwip-wedstrijd tegen gemeente Oosterhout loopt tot 30 september 2021

Share
Joop
By Joop april 28, 2021 14:32

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad