Grote brand bij Groen Recycling Bommelerwaard in Brakel (Video- en fotoreportage)

Joop
By Joop september 18, 2019 17:19

Grote brand bij Groen Recycling Bommelerwaard in Brakel (Video- en fotoreportage)

BRAKEL – Bij het Brakelse bedrijf Groen Recycling aan de Van Heemstraweg is op 17/9 kort na vijf uur een grote brand uitgebroken. De brand lijkt te woeden in een grote berg hooiresten. De brand wordt bestreden door brandweerkorpsen uit Brakel, Gameren, Nederhemert en een hoogwerker uit Waardenburg.

Ook wordt met shovels en kranen de hoop uit elkaar te trekken. De rook die vrijkomt trekt richting Poederoijen. Het verkeer op de naast gelegen Van Heemstraweg heeft geen last van de brand. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de brand helemaal geblust is.

Actuele stand van vanmorgen 18/9: Brandweer is nog steeds aan het blussen in Brakel
BRAKEL – De brandweer is nog steeds aan het blussen bij de berg hooi die gisterenmiddag in brand was gevlogen bij Groen Recycling Bommelerwaard aan de Van Heemstraweg in Brakel. De brandweer kreeg dinsdagmiddag om 17:07 een melding dat er brand was uitgebroken bij het desbetreffende bedrijf. Wij kregen meerdere meldingen binnen dat de brand al veel eerder was uitgebroken. Waarom het bedrijf zo laat was met het melden van de brand is niet bekend.

De brand werd onder andere bestreden door de brandweerkorpsen uit Brakel, Gameren, Hedel en Waardenburg. De meeste keerden in de loop van de nacht weer retour. Het korps uit Nederhemert heeft vannacht de bluswerkzaamheden overgenomen, en op hun beurt zijn ze vanmorgen weer vroeg afgelost door Brakel.

Overlast

Dinsdagavond verschenen er heel veel berichten van stankoverlast in Veen en Wijk en Aalburg. Omdat de wind nog steeds Noordwest is kan er nog steeds overlast zijn.

Share
Joop
By Joop september 18, 2019 17:19

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad