Half dozijn prijzen voor Biesboschzwemmers

Joop
By Joop september 2, 2019 09:54

Half dozijn prijzen voor Biesboschzwemmers

Lith/Vught, 31 augustus en 1 september 2019 – In Noordoost Brabant zijn het afgelopen weekend twee open water wedstrijden gehouden waaraan de Biesboschzwemmers hebben deelgenomen. In Lith kwamen vijf zwemmers op zeven onderdelen aan de start en in Vught waren negen zwemmers ingeschreven op negen nummers. Met een oogst van één goud en vijf zilver was het een succesvol weekend.

Lars de Kooter laat momenteel in het open water mooie resultaten zien en ook nu was hij weer heel succesvol. In Lith liet Lars op de 500 meter schoolslag zien dat hij op dit nummer goed uit de voeten kan. Vanaf de start nam hij de leiding in handen en bij de finish was hij dan ook als eerste. Later op de 500m vrije slag moest Lars genoegen nemen met een tweede plaats, maar het verschil met de snelste zwemmer in zijn categorie was kleiner dan enkele weken eerder. Een dag later in Vught was er opnieuw zilver voor de getalenteerde Kooter en opnieuw was het verschil kleiner.

Pieter Pijnenburg en Ingmar Visser wisten beide ook prijzen te behalen en zij deden op de schoolslag. Pieter wist zowel in Lith als in Vught naar het zilver te zwemmen op de 2000 meter schoolslag. Beide keren was het verschil klein. Voor Ingmar was er zilver op de 1000 meter bij de masters in Vught. In Lith had hij nog genoegen moeten nemen met een vijfde plaats op dit nummer.

Rens en Anne Lisman kwamen ook op biede wedstrijden aan de start, maar konden zich helaas niet mengen in de strijd om de  prijzen. Anne wist in Lith wel sneller te zijn dan een week eerder in Oosterhout. Naast deze zwemmers kwamen in Vught ook Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout, Nadine Scheeve en Julia Verhoeven aan de start. Van deze zwemmers wist Sabrina met een vierde plaast het beste te finishen.

Over twee weken zullen tussen de weilanden tussen Werkendam en Sleeuwijk deze zwemmers opnieuw het water induiken en daarnaast nog meer zwemmers. De Biesboschzwemmers organiseren dan voor de zevende keer namelijk de Biesbosch Open Water Race en de organisatie hoopt ongeveer 200 zwemmers te mogen begroeten. Naast de wedstrijd staat er ook een zwemsponsortocht op het programma voor de Stichting ALShetjeraakt.

Stockfoto

 

Share
Joop
By Joop september 2, 2019 09:54

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad